Uhorkový šalát

Uhorky po kórejsky

Autor receptu: alena45

Možno si niektorí spomínajú na mnou pridaný recept Mrkva po kórejsky. Našla som veľmi podobný recept na uhorky http://www.povarenok.ru/recipes/show/129234/, ktorý som musela vyskúšať a po úspešnej ochutnávke v práci ho sprostredkujem aj pre Vás.

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr umyjeme uhorky a nakrájame ich pozdĺž na tenšie hranolky. Osolíme 3 lyžičkami soli. Mala som krivé zvyšky uhoriek rôznej hrúbky, nie sú práve foremné. Necháme cca hodinu odstáť, sem-tam premiešame.
  2. Do panvice dáme olej, zohrejeme, a do horúceho prisypeme sezamové semiačka. Miešame a pražíme, než chytia farbu. Odstavíme, keď sa olej utíši, pridáme sladkú papriku.
  3. Uhorky prelejeme cez sitko alebo v ruke vymačkáme a dáme do druhej misy. Moje boli veľmi slané, preto som v recepte ubrala soľ, musela som ich opláchnuť. Pridáme cesnak, cukor, ocot, sojovú omáčku a ešte horúci olej so sezamom a sladkou paprikou. Pridáme nasekanú chilli papričku, kto nemá, môže pridať mletú pálivú papriku. Zamiešame a šalát je hotový. Podáva sa vychladený, ale nám viac chutí v izbovej teplote.
  4. Tento šalát je možné sterilizovať, vtedy pridajte oleja pod sezam viac cca o polovicu. Sterilizujeme 30 minút od bodu varenia. O mesiac dám vedieť, či sa sterilizácia podarila.
  5. Doplnok : Oznamujem so zvesenými ušami, že sterilizácia sa nepodarila, ale u mňa to nie je nič nevídané. Niekto iný možno bude šikovnejší a poučí ma.