Ucha

Autor receptu: redakcia

8
porcií

Postup

  1. Zo sumca narežeme okolo hlavy kožu a stiahneme ju. Rybu vypitveme, odrežeme hlavu a vyrežeme chrbticu. Mäso nakrájame na porcie. Zo zubáča oškriabeme šupiny, odrežeme plutvy, vypitveme, odrežeme hlavu a vyrežeme chrbticu.
  2. Mäso s kožou nakrájame na porcie. Očistené a vypitvané drobné ryby aj s hlavami zalejeme studenou vodou, pridáme chrbtice a očistené hlavy zo sumca a zubáča a varíme 20 – 30 minút. Vývar precedíme.
  3. Do vriaceho vývaru vložíme pokrájané zemiaky, celú cibuľu a petržlen. Varíme 15 minút, potom pridáme kúsky zubáča a sumca, soľ, korenie, bobkový list a varíme ešte 15 – 20 minút. Hotovú polievku dochutíme maslom. Podávame posypanú posekanou petržlenovou alebo kôprovou vňaťou.
  4. NÁŠ TIP: Pri príprave tejto polievky je dôležité, aby ste ju varili z viacerých druhov rýb. S koreninami narábajte úsporne, aby ste nimi neprebili jej chuť. Výborná je pripravená v prírode v kotlíku z čerstvo ulovených rýb.