Tvarohový závin
Tvarohový závin

Závin s tvarohovo-marhuľovou plnkou

Lukáš Urbanovič a Michal Švec
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 7. augusta 2019
Závin s tvarohovo-marhuľovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

400 g
200 g
1 ks
150 g zavarené alebo čerstvé
podľa chuti
 čerstvý
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Taroh vymiešame so žĺtkom a s cukrom podľa chuti. Pridáme nadrobno nasekaný rozmarín. Opatrne – je to aromatická bylinka. Stačia 4 lístky.

  2. 2

    Lístkové cesto natenko vyvaľkáme a navrstvíme tvarohovú plnku, na ktorú poukladáme pokrájané marhule. Zrolujeme.

  3. 3

    Závin dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme dozlatista. Pred dopečením potrieme cesto žĺtkom.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Bližší pohľad ma nepotešil...zase tu máme zarolovanú plnku v lístkovom ceste (a od profesionálov,sic!).A v tom tvarohu je niečo hnedej farby.Ak to nie je trstinový cukor,ktorý v recepte nie je,tak naozaj neviem,čo to je.Žeby škorica?
Mne sa nepozdáva ten tvaroh, ak mám hrudkový, dám ho do igel., vytlačím vzduch, zaviažem a miesim, hneď je lepší.....plnky z tvarohu s hrudkami sa mi nepáčia. Ale recept sám nie je zlý, robila som závin makový s marhuľami.

Pridaj komentár k receptu: