Závin s tvarohovo-marhuľovou plnkou

Lukáš Urbanovič a Michal Švec
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 7. augusta 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Závin s tvarohovo-marhuľovou plnkouFoto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

400 g
200 g
1 ks
150 g zavarené alebo čerstvé
podľa chuti
 čerstvý
Na potretie:
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Taroh vymiešame so žĺtkom a s cukrom podľa chuti. Pridáme nadrobno nasekaný rozmarín. Opatrne – je to aromatická bylinka. Stačia 4 lístky.

  2. 2

    Lístkové cesto natenko vyvaľkáme a navrstvíme tvarohovú plnku, na ktorú poukladáme pokrájané marhule. Zrolujeme.

  3. 3

    Závin dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme dozlatista. Pred dopečením potrieme cesto žĺtkom.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist