Tvarohový závin
Tvarohový závin
Autor receptu: redakcia
Postup- Do misky nasypeme polohrubú múku, pridáme mlieko, kryštálový cukor, vajce, nastrúhanú citrónovú kôru a sušené droždie. Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť na teplom mieste
zhruba 60 minút.
- Tvarohovú plnku pripravíme zmiešaním tvarohu s vajíčkom, práškovým a vanilkovým cukrom a kyslou smotanou. Nakoniec pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.
- Na pomúčenú dosku vyklopíme vykysnuté
cesto, ktoré rozvaľkáme. Navrstvíme tvarohovú plnku a zvinieme do závinu. Závin preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri
teplote 180 stupňov 20–25 minút.
|