Tvarohový závin

Tvarohový závin

Autor receptu: redakcia

20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky nasypeme polohrubú múku, pridáme mlieko, kryštálový cukor, vajce, nastrúhanú citrónovú kôru a sušené droždie. Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť na teplom mieste zhruba 60 minút.
  2. Tvarohovú plnku pripravíme zmiešaním tvarohu s vajíčkom, práškovým a vanilkovým cukrom a kyslou smotanou. Nakoniec pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. Na pomúčenú dosku vyklopíme vykysnuté cesto, ktoré rozvaľkáme. Navrstvíme tvarohovú plnku a zvinieme do závinu. Závin preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov 20–25 minút.