Tvarohový koláč (Käsekuchen) fotorecept
Foto: Olinecka
Nemecký koláč jemný ako pavučinka. Piekla som ho u dcéry, naozaj sa oplatí.
10
porcií
porcií
30-35 minút
príprava
príprava
55-60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
75 g |
|
1/2 bal. |
|
75 g (alebo Hera) |
|
1 ks |
|
Náplň: | |
125 g zmäknuté |
|
225 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. (v prášku) |
|
3 ks |
|
500 g |
|
400 ml (16 -18 %) |
|
Navrch: | |
čerstvé |
|
Postup
-
1
Múku, prášok do pečiva preosejeme, pridáme maslo, cukor a vajce a vypracujeme hladké cesto. Necháme krátko odležať.
-
2
Suroviny na plnku.
-
3
Cesto dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm, boky vyvýšime, aby nevytekala náplň. Zmäknuté maslo, cukor, vanilínový, cukor, vajíčka a vanilkový puding v prášku vyšľaháme pokiaľ sa suroviny nespoja. Pridáme tvaroh, kyslú smotanu a šľaháme do penista.
-
4
Náplň vlejeme na pripravené cesto a navrch rozložíme maliny.
-
5
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 55-60 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a podávame.
Ďakujem som rada, že recept zapôsobil.
Jej ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči. Pozdravujem..
@haji ďakujem za príjemný komentár...