Tvarohový koláč

Tvarohový koláč (Käsekuchen) (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Nemecký koláč jemný ako pavučinka. Piekla som ho u dcéry, naozaj sa oplatí.

10
porcií
30-35 minút
príprava
55-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, prášok do pečiva preosejeme, pridáme maslo, cukor a vajce a vypracujeme hladké cesto. Necháme krátko odležať.
  2. Suroviny na plnku.
  3. Cesto dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm, boky vyvýšime, aby nevytekala náplň. Zmäknuté maslo, cukor, vanilínový, cukor, vajíčka a vanilkový puding v prášku vyšľaháme pokiaľ sa suroviny nespoja. Pridáme tvaroh, kyslú smotanu a šľaháme do penista.
  4. Náplň vlejeme na pripravené cesto a navrch rozložíme maliny.
  5. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 55-60 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a podávame.