Tvarohový koláč
Tvarohový koláč (Käsekuchen) (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Nemecký koláč jemný ako
pavučinka. Piekla som ho u dcéry,
naozaj sa oplatí.
10 porcií |
30-35 minút príprava |
55-60 minút na 180 °C |
Postup
- Múku, prášok do pečiva preosejeme, pridáme maslo, cukor a vajce a vypracujeme hladké cesto. Necháme krátko odležať.
- Suroviny na plnku.
- Cesto dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm, boky vyvýšime, aby nevytekala náplň. Zmäknuté maslo, cukor, vanilínový, cukor, vajíčka a vanilkový puding v prášku vyšľaháme pokiaľ sa suroviny nespoja. Pridáme tvaroh, kyslú smotanu a šľaháme do penista.
- Náplň vlejeme na pripravené cesto a navrch rozložíme maliny.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 55-60 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a podávame.