Malinová torta s osviežujúcim tvarohovo-mascarpone krémom a čokoládovo-orieškovým korpusom
Foto: miskahryzka1477
Vyzerá možno jednoducho a obyčajne, jej príprava je pomerne nenáročná, ale jej chuť je božská. Korpus je nasýtený chuťou čokolády a orieškov, ktorú Zobraziť celý popisVyzerá možno jednoducho a obyčajne, jej príprava je pomerne nenáročná, ale jej chuť je božská. Korpus je nasýtený chuťou čokolády a orieškov, ktorú ešte zvýrazní vrstva nutely. Aj samotný korpus chutí výnimočne dobre. Tvarohový krém je ľahučký a svieži, nadýchaný šľahačkou, a jemný po mascarpone, výborne ho dochutí sladkosť a kyslosť čerstvých malín. Táto nenápadná malinová torta je naozaj božská, veľmi chutná, šťavnatá a osviežujúca, vždy sa na ňu veľmi teším, snáď so mnou budete súhlasiť.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
150 g |
|
200 g (70 %) |
|
200 g (opražené, ošúpané a pomleté) |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
250 g |
|
225 g |
|
2 PL |
|
6 ks |
|
6 PL |
|
400 g |
|
Krém: | |
500 g (rozmixovaný) |
|
1 kg |
|
225 g |
|
4 bal. |
|
2 bal. |
|
400 ml |
|
500 g čerstvé |
|
Na ozdobenie: | |
250 g čerstvé |
|
Na čokoládové hobliny: | |
200 g (70 %) |
|
Postup
-
1
Lieskové oriešky opečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov, pečieme ich na plechu asi 10 minút za občasného miešania. Opečené oriešky potom ošúpeme zo šupky vzájomným trením kuchynskou utierkou a pomelieme ich. Čokoládu, ktorú použijeme neskôr do korpusu nastrúhame na jemno. V miske zmiešame múku, mleté oriešky, kakao a prášok do pečiva.
- 2
Korpus: Vyšľaháme maslo s kryštálovým cukrom a rumom, a po jednom pridávame a primiešame vajcia. Nakoniec k zmesi zapracujeme múčnu zmes s mliekom a so strúhanou čokoládou.
- 3
Rúru vyhrejeme na 175 stupňov. Okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 centimetrov vymastíme maslom alebo vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme do nej cesto a formu dáme do rúry. Pečieme na strednej mriežke približne 60 minút, čas je orientačný, korpus pred vytiahnutím z rúry skontrolujeme zapichnutím dreveného špáradla do jeho stredu, ak ho vytiahneme suché, korpus je upečený. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.
- 4
Vychladnutý korpus dáme späť do okrúhlej formy. Zohrejeme si nutelu a natrieme ňou povrch korpusu, chladíme ho asi 30 minút.
- 5
Krém: Rozmixovaný tvaroh zmiešame s mascarpone a kryštálovým cukrom. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a s vanilkovým cukrom do tuha a primiešame ju do krému. Potom opatrne do krému zapracujeme aj 500 gramov čerstvých malín.
- 6
Krém nanesieme na korpus vložený vo forme a rozotrieme ho, uhladíme na povrchu a ozdobíme čerstvými malinami. Hotovú tortu dáme chladiť aspoň na dva a pol hodiny, prípadne ju chladíme dlhšie počas noci.
- 7
Zvyšnú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, a na tenko ju natrieme na tvrdú, hladkú podložku a necháme stuhnúť. Pomocou ostrého noža zoškrabujeme z čokolády po jej povrchu čokoládové hoblinky. Čokoládovými hoblinkami na záver dozdobíme povrch torty. Dobrú chuť, torta je naozaj vynikajúca.
Tiež malinová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem vám veľmi pekne milá Olinka za vaše povzbudenie, tortička je naozaj výborná, nechválim ju toľko len tak pre nič za nič 😉 ste milá a máte krásne meno, aj my máme v rodine Olinku (a aj Olivera) a máme je veľmi radi 🥰 nech sa vám Olinka dobre darí, ďakujem 🌸💕🌸