Malinová torta
Tvarohovo–smotanová torta s malinami
Autor receptu: redakcia
14 porcií |
50 minút príprava |
20-25 minút na 175 °C |
Postup- Korpus: Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, sneh primiešame k žĺtkom. Prisypeme múku a vymiešame
hladké cesto. Nalejeme do pripravenej formy (priemer 24 cm) a pečieme
v predhriatej rúre pri
175 °C asi 20–25 minút.
Po upečení necháme korpus
vychladnúť.
- Malinové želé: Maliny zohrejeme,
zmiešame s cukrom. Plátky želatíny namočíme do studenej
vody, necháme zmäknúť
a potom zohrejeme. Rozpustenú želatínu primiešame k malinám s cukrom.
- Tvarohový krém: Smotanu vyšľaháme a časť odložíme na
ozdobenie torty. Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Plátky želatíny namočíme do studenej
vody, necháme zmäknúť
a potom zohrejeme. Rozpustenú
želatínu zamiešame do tvarohu
a primiešame vyšľahanú šľahačku.
- Polovicu tvarohovej zmesi
dáme na upečený vychladnutý
korpus, prelejeme polovicou
malín a zľahka ich vmiešame
do tvarohu. Pridáme druhú polovicu tvarohovej zmesi, navrch dáme zvyšnú časť malín a opačným
koncom lyžičky vmiešame
zľahka do tvarohu. Boky torty ozdobíme mandľovými lupienkami.
- Tortu odložíme
do chladničky na 3 hodiny
stuhnúť. Pred podávaním
dozdobíme odloženou
šľahačkou.
|