Malinová torta

Tvarohovo–smotanová torta s malinami

Autor receptu: redakcia

14
porcií
50 minút
príprava
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, sneh primiešame k žĺtkom. Prisypeme múku a vymiešame hladké cesto. Nalejeme do pripravenej formy (priemer 24 cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 175 °C asi 20–25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  2. Malinové želé: Maliny zohrejeme, zmiešame s cukrom. Plátky želatíny namočíme do studenej vody, necháme zmäknúť a potom zohrejeme. Rozpustenú želatínu primiešame k malinám s cukrom.
  3. Tvarohový krém: Smotanu vyšľaháme a časť odložíme na ozdobenie torty. Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Plátky želatíny namočíme do studenej vody, necháme zmäknúť a potom zohrejeme. Rozpustenú želatínu zamiešame do tvarohu a primiešame vyšľahanú šľahačku.
  4. Polovicu tvarohovej zmesi dáme na upečený vychladnutý korpus, prelejeme polovicou malín a zľahka ich vmiešame do tvarohu. Pridáme druhú polovicu tvarohovej zmesi, navrch dáme zvyšnú časť malín a opačným koncom lyžičky vmiešame zľahka do tvarohu. Boky torty ozdobíme mandľovými lupienkami.
  5. Tortu odložíme do chladničky na 3 hodiny stuhnúť. Pred podávaním dozdobíme odloženou šľahačkou.