Marhuľový zákusok
Tvarohovo-marhuľový cheesecake so želatínou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborný osviežujúci dezert, ktorý
prekvapí chuťou. Vhodný na
pohostenie, posedenie cez víkend.
12 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravené suroviny, k nim ešte citrónová šťava.
- Margarín alebo zmäknuté maslo vymiešame s vanilínovým a kryštálovým cukrom do hladka. Pridáme postupne po jednom vajíčka a zakaždým dobré zašľaháme. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a vanilkovým pudingom v prášku. Múčnu zmes po lyžiciach vmiešame do vaječného základu.
- Následne vmiešame mascarpone, tvaroh, citrónovú šťavu z polovice citróna, zašľaháme. Tortovú formu (priemer 24 cm) vymastíme maslom a vylejeme do nej pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 60 minút do zlatista.
- Na upečený cheesecake uložíme odkvapkané marhule. Šťavu z kompótu vodu doplníme do objemu 500 ml, pridáme cukor podľa chuti (3 PL), rozhabarkujeme pudingový prášok Zlatý klas a uvaríme hustú hladkú želatínu, ktorú nalejeme na marhule.
- Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí opatrne odstránime obruč tortovej formy a cheesecake dáme na podnos.
- Po ochutnávke... Dobrú chuť