Marhuľový zákusok

Tvarohovo-marhuľový cheesecake so želatínou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborný osviežujúci dezert, ktorý prekvapí chuťou. Vhodný na pohostenie, posedenie cez víkend.

12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravené suroviny, k nim ešte citrónová šťava.
  2. Margarín alebo zmäknuté maslo vymiešame s vanilínovým a kryštálovým cukrom do hladka. Pridáme postupne po jednom vajíčka a zakaždým dobré zašľaháme. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a vanilkovým pudingom v prášku. Múčnu zmes po lyžiciach vmiešame do vaječného základu.
  3. Následne vmiešame mascarpone, tvaroh, citrónovú šťavu z polovice citróna, zašľaháme. Tortovú formu (priemer 24 cm) vymastíme maslom a vylejeme do nej pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 60 minút do zlatista.
  4. Na upečený cheesecake uložíme odkvapkané marhule. Šťavu z kompótu vodu doplníme do objemu 500 ml, pridáme cukor podľa chuti (3 PL), rozhabarkujeme pudingový prášok Zlatý klas a uvaríme hustú hladkú želatínu, ktorú nalejeme na marhule.
  5. Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí opatrne odstránime obruč tortovej formy a cheesecake dáme na podnos.
  6. Po ochutnávke... Dobrú chuť