Foto: stevca
30
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
600 ml |
|
1 kocka |
|
4 PL |
|
130 g |
|
2 ČL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 balíček |
|
1 balíček |
|
podľa chuti |
|
2 ks (na potretie) |
|
Postup
-
1
z droždia, trocha cukru a trocha mlieka urobíme kvások a necháme vykvasiť. v miske si zmiešame všetky suroviny na cesto, pridáme kvások, dobre zapracujeme a necháme vykysnúť.
- 2
cesto si vyvaľkáme na lopáry a pokrájame na kocky, ktoré naplníme plnkou zmiešanou zo všetkých napísaných surovoín. jednotlivé rohy cesta spojíme a poukladáme na plech - ja osobne uprednostnujem papier na pečenie. kocky necháme trocha ešte podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do vyhriatej rúry upiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja potieram len čistým rozšľahaným vajíčkom
Ďakujeeeem :)