Tvarohové rožteky

Tvarohové rožteky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Jemné mäkučké.

12
porcií
40 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Veľa gazdiniek využíva pomocníkov, či to už je robot, mixér ale aj pekárničku. Dobre vymiesené cesto necháme na teplom mieste vykysnuť.
  2. Po vykysnutí cesto vyložíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 12 častí.
  3. Z každej časti urobíme guľku a každú potom zvlášť vyvaľkáme.
  4. Na jednu stranu cesta položíme časť plnky a zbytok narežeme mriežkovacím valčekom a stočíme.
  5. Ja používam takéto valčeky.
  6. Uložíme na plech a pekne ohneme do tvaru rožtekov. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme. Dobrú chuť.
  7. Z toho istého cesta som robila pečené buchty a to tak, že si celé cesto vyvaľkáme na hrúbku asi na 1 cm a pokrájame na štvorčeky. Do stredu dáme plnku /v mojom prípade je to tvarohovo-jablková/.
  8. Cesto preložíme a konce spojíme a uložíme na plech vedľa seba. Buchty z každej strany potrieme maslom a upečieme.
  9. Po upečení pocukrujeme.