Tvarohové rožteky
Tvarohové rožteky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Jemné mäkučké.
12 porcií |
40 minút príprava |
20-25 minút na 180-200 °C |
Postup- Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Veľa gazdiniek využíva pomocníkov, či to už je robot, mixér ale aj pekárničku. Dobre vymiesené cesto necháme na teplom mieste vykysnuť.
- Po vykysnutí cesto vyložíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 12 častí.
- Z každej časti urobíme guľku a každú potom zvlášť vyvaľkáme.
- Na jednu stranu cesta položíme časť plnky a zbytok narežeme mriežkovacím valčekom a stočíme.
- Ja používam takéto valčeky.
- Uložíme na plech a pekne ohneme do tvaru rožtekov. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme. Dobrú chuť.
- Z toho istého cesta som robila pečené buchty a to tak, že si celé cesto vyvaľkáme na hrúbku asi na 1 cm a pokrájame na štvorčeky. Do stredu dáme plnku /v mojom prípade je to tvarohovo-jablková/.
- Cesto preložíme a konce spojíme a uložíme na plech vedľa seba. Buchty z každej strany potrieme maslom a upečieme.
- Po upečení pocukrujeme.
|