Tvarohové koláče s marhuľami a mrveničkou fotorecept
Foto: olinecka
Sezóna marhúľ je tu... Pre milovníkov kysnutých koláčov pre deti, na cesty, raňajky, desiatu, olovrant.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
300 g |
|
350 ml vlažné |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
100 g rozpustené |
|
2, 5 PL |
|
1- 1,5 ČL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
250 g |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
(zavárané alebo čerstvé) |
|
Mrvenička: | |
2 PL zmäknuté |
|
2 PL |
|
2-3 PL |
|
Na potretie: | |
rozpustené |
|
Postup
-
1
Do trochy vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, 1 PL múky, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme zbytok surovín, kvások a vypracujeme hladké cesto. Cesto posypeme múkou, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť. Pripravíme si suroviny na plnku.
-
2
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pomocou väčšieho pohára vykrojíme kolieska.
-
3
Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené kolieska cesta a necháme kysnúť aspoň 20 minút.
-
4
Do tvarohu pridáme všetky suroviny a premiešame. Opačnou stranou pohára zatlačíme na koliesko cesta a do priehlbinky lyžicou dáme plnku. Na plnku uložíme polovice marhúľ reznou stranou nadol. Vrch posypeme mrveničkou, ktorú pripravíme rozdrobením uvedených surovín prstami. Nakoniec koláče potrieme rozpusteným maslom.
-
5
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista. Upečené za horúca potrieme rozpusteným maslom.
-
6
Z odrezkov cesta som spravila knedľu, bude na ďalší obed. Dobrú chuť.
Ďakujem za pozdrav a za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči. @haji som rada, že koláče, potešili, @terinka55 ďakujem veru fajné... Dobrota.
Ďakujem za príjemný komentár som rada že sa recept páči. Pozdravujem.