Marhuľové koláče
	        Tvarohové koláče s marhuľami a mrveničkou (fotorecept)
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Sezóna marhúľ je tu... Pre milovníkov kysnutých koláčov 
pre deti, na cesty, raňajky, desiatu, olovrant. 
| 		  
				  	  
				  	12 ks porcií  | 
				  	  
				  	45 minút príprava  | 
				  	  
				  	25-30 minút  na 190 °C  | 
Postup
- Do trochy vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, 1 PL múky, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme zbytok surovín, kvások a vypracujeme hladké cesto. Cesto posypeme múkou, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť. Pripravíme si suroviny na plnku. 
 - Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pomocou väčšieho pohára vykrojíme kolieska. 
 - Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené kolieska cesta a necháme kysnúť aspoň 20 minút. 
 - Do tvarohu pridáme všetky suroviny a premiešame. Opačnou stranou pohára zatlačíme na koliesko cesta a do priehlbinky lyžicou dáme plnku. Na plnku uložíme polovice marhúľ reznou stranou nadol. Vrch posypeme mrveničkou, ktorú pripravíme rozdrobením uvedených surovín prstami. Nakoniec koláče potrieme rozpusteným maslom. 
 - Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista. Upečené za horúca potrieme rozpusteným maslom. 
 - Z odrezkov cesta som spravila knedľu, bude na ďalší obed. Dobrú chuť.