Tvarohové knedličky
Tvarohové knedličky s višňami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Tvarohové knedličky: Tvaroh, krupicu, hladkú
múku, žĺtky, cukor a vyšľahané bielky zmiešame,
z hmoty robíme knedličky a varíme ich v horúcej vode
(nesmie vrieť) asi 2 – 3 minúty. Po dovarení ich môžeme
obaliť v čokoládovej mrveničke.
- Gaštanová pena: Gaštanové pyré povaríme so šľahačkou,
s rumom a rozmixujeme. Do vlažnej vody
namočíme želatínu, ktorú potom pridáme ku gaštanovému
pyré, nalejeme do šľahačkovej fľaše a servírujeme
na knedličky.
- Višne:
Z cukru spravíme karamel, pridáme likér, maslo, višne, škoricu, chvíľku necháme povariť a odstavíme.
- Mrvenička: Rozmixované mandle bez šupky zmiešame
s hladkou múkou, maslom a kakaom. Pripravenú
zmes rozotrieme na papier na pečenie a pečieme
pri 165 °C asi 10 minút, potom premiešame, znovu
pečieme pri 165 °C 10 minút a premiešame.
|