Tvarohové knedličky

Tvarohové knedličky s višňami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tvarohové knedličky: Tvaroh, krupicu, hladkú múku, žĺtky, cukor a vyšľahané bielky zmiešame, z hmoty robíme knedličky a varíme ich v horúcej vode (nesmie vrieť) asi 2 – 3 minúty. Po dovarení ich môžeme obaliť v čokoládovej mrveničke.
  2. Gaštanová pena: Gaštanové pyré povaríme so šľahačkou, s rumom a rozmixujeme. Do vlažnej vody namočíme želatínu, ktorú potom pridáme ku gaštanovému pyré, nalejeme do šľahačkovej fľaše a servírujeme na knedličky.
  3. Višne: Z cukru spravíme karamel, pridáme likér, maslo, višne, škoricu, chvíľku necháme povariť a odstavíme.
  4. Mrvenička: Rozmixované mandle bez šupky zmiešame s hladkou múkou, maslom a kakaom. Pripravenú zmes rozotrieme na papier na pečenie a pečieme pri 165 °C asi 10 minút, potom premiešame, znovu pečieme pri 165 °C 10 minút a premiešame.