Turecké pide
Autor receptu: vavan
turecký plnený chlieb Postup- Z droždia cukru a mlieka si pripravíme kvások necháme nakysnúť.Do misy si
dáme,múku,soľ,vlažnú vodu,olej kvásoka mixerom zo špirálovitými metličkami
vypracujeme hladké cesto.Cesto povrchu naolejujeme.Necháme na teplom mieste vykysnúť.Medzitým si pripravíme plnku: Na oleji usmažíme cibuľu pridáme papriku,mleté mäso,soľ,korenie,pretlak.Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí vyvaľkáme na oválky,stáčame najprv z jednej potom z druhej strany ako roládu a protiľahlé strany spojíme do lodičky.
Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie,na plechu ich ešte upravíme aby sme mali
v strede dosť veľkú medzeru na plnku.
- Kraje lodičky potrieme vajcom,vložíme plnku na vrch dáme nastrúhany syr a dáme piecť.
Pečieme pri 200°C dozlatista.
- Dobrú chuť.
|