Turecké pide

Autor receptu: vavan

turecký plnený chlieb

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. Z droždia cukru a mlieka si pripravíme kvások necháme nakysnúť.Do misy si dáme,múku,soľ,vlažnú vodu,olej kvásoka mixerom zo špirálovitými metličkami vypracujeme hladké cesto.Cesto povrchu naolejujeme.Necháme na teplom mieste vykysnúť.Medzitým si pripravíme plnku: Na oleji usmažíme cibuľu pridáme papriku,mleté mäso,soľ,korenie,pretlak.Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí vyvaľkáme na oválky,stáčame najprv z jednej potom z druhej strany ako roládu a protiľahlé strany spojíme do lodičky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie,na plechu ich ešte upravíme aby sme mali v strede dosť veľkú medzeru na plnku.
  2. Kraje lodičky potrieme vajcom,vložíme plnku na vrch dáme nastrúhany syr a dáme piecť. Pečieme pri 200°C dozlatista.
  3. Dobrú chuť.