Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke fotorecept
Foto: palokuchki
Tuniak z konzervy zapeceny takto v bielej omacke je tu dost oblubene jedlo. Je tu uz jeden recept na Tuna morney, ktory Zobraziť celý popisTuniak z konzervy zapeceny takto v bielej omacke je tu dost oblubene jedlo. Je tu uz jeden recept na Tuna morney, ktory pridala uz dost davno @Shelley2mmm http://varecha.pravda.sk/recepty/tuna-mornay-fotorecept/9853-recept.html. Jej recept je iny, preto som sa rozhodla, ze pridam aj ja moju verziu.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
60 g |
|
40 g |
|
600 ml |
|
60 g strúhaný |
|
425 g |
|
|
|
150 g |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
|
|
na posypanie: | |
100 g |
|
30 g |
|
60 g strúhaný |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Na rozpustene maslo som nasypala muku
-
2
a chvilu som to spolu poprazila.
-
3
Oprazenu muku som odlozila zo sporaka a zaliala som ju studenym mliekom. Vsetko som spolu premiesala, dala naspat na sporak a za staleho miesania som uvarila omacku.
-
4
Do omacky som pridala scedeneho tuniaka z konzervy, hrasok, nastruhany syr, posekanu pazitku, sol a korenie. Namiesto pazitky sa moze dat mlada cibulka. Vsetko som spolu premiesala.
-
5
Na koniec som este do omacky pridala uvarene na platky nakrajane vajicka.
-
6
Tuniakovu omacku som prelozila do vymastenej misky na pecenie.
-
7
Zo struhanky, syra, masla a nasekanej petrzlenovej vnatky som si urobila posypku.
-
8
Touto posypkou som posypala vrch omacky.
-
9
Omacku som piekla vo vyhriatej rure 180C 30 minut. Treba to sledovat, mozno v niektorych rurach bude stacit len 25 minut. My sme to mali so zemiakovou kasou. Niektori pred pecenim zamiesaju do omacky uvarene cestoviny, alebo uvarenu ryzu a tak to zapekaju. Da sa aj tak, potom je to uz jedlo samo o sebe, neni k tomu treba ziadna priloha.
a toho tuniaka si tiež odkladám do kk