Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 5. júna 2012

Tuniak z konzervy zapeceny takto v bielej omacke je tu dost oblubene jedlo. Je tu uz jeden recept na Tuna morney, ktory Zobraziť celý popisTuniak z konzervy zapeceny takto v bielej omacke je tu dost oblubene jedlo. Je tu uz jeden recept na Tuna morney, ktory pridala uz dost davno @Shelley2mmm http://varecha.pravda.sk/recepty/tuna-mornay-fotorecept/9853-recept.html. Jej recept je iny, preto som sa rozhodla, ze pridam aj ja moju verziu.

4-6
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

60 g
40 g
600 ml
60 g strúhaný
425 g
150 g
2 PL
2 ks
na posypanie:
100 g
30 g
60 g strúhaný
1 PL




Postup

  1. 1

    Na rozpustene maslo som nasypala muku

    Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a chvilu som to spolu poprazila.

    Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Oprazenu muku som odlozila zo sporaka a zaliala som ju studenym mliekom. Vsetko som spolu premiesala, dala naspat na sporak a za staleho miesania som uvarila omacku.

    Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do omacky som pridala scedeneho tuniaka z konzervy, hrasok, nastruhany syr, posekanu pazitku, sol a korenie. Namiesto pazitky sa moze dat mlada cibulka. Vsetko som spolu premiesala.

    Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na koniec som este do omacky pridala uvarene na platky nakrajane vajicka.

    Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tuniakovu omacku som prelozila do vymastenej misky na pecenie.

    Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zo struhanky, syra, masla a nasekanej petrzlenovej vnatky som si urobila posypku.

    Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Touto posypkou som posypala vrch omacky.

    Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Omacku som piekla vo vyhriatej rure 180C 30 minut. Treba to sledovat, mozno v niektorych rurach bude stacit len 25 minut. My sme to mali so zemiakovou kasou. Niektori pred pecenim zamiesaju do omacky uvarene cestoviny, alebo uvarenu ryzu a tak to zapekaju. Da sa aj tak, potom je to uz jedlo samo o sebe, neni k tomu treba ziadna priloha.

    Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evusik
zaujímavý recept, ešte som nič podobné z tuniaka nerobila, a tá krusta navrchu je super :-)
radulienka
Vyzerá to byť chutné a pritom tak rýchlo hotové, ukladám a vyskúšam, vďaka za recept!
irenaw
dnes som nakúpila, zajtra robím, páči sa mi to. dám vedieť, čo moja "rybková" povedala ;-)
irenaw
pekne som nám naložila a pekne sme to aj všetci zjedli, zhodli sme sa, že dobré a môžeme si to robievať...neskôr pozerám, dcéra si lyžičkou vyberá len tak na pochúťku (a nie len raz)... nezvykne to robiť, dáva si pozor, aby večer veľa nejedla. to hovorí za všetko, najlepšia reklama pre recept, ďakujeme :o)
janger
Danka, dalsi recept od teba, ktory ide do mojej KK. Zda sa mi to vyborne, tuniaka mame radi.
radulienka
Danka, perfektne chutilo všetkým, dnes som ho robila, fantázia, ešte raz ďakujem za recept.
palokuchki
@zuzana78 , @janger , @radulienka , dakujem vam za komentare. @zuzana78 , ked to prerezies nozom a naberies to plochou naberackou bude to presne tak ako na prvom obrazku. Ked som to fotila bolo to este teple. @radulienka som velmi rada, ze vam chutilo. Vzdy ma velmi tesi, ked niekto vyskusa moj recept a da mi vediet ci boli s nim spokojni.
radulienka
Danka, robila som to s ryžou, dalo sa to ešte horúce krásne nabrať, škoda, že sa nedá vložiť do komentárov fotka, bola by som ju vložila. Pridala som tam ešte trochu kukurice a šampiňóny, aby toho bolo viac a bolo to vynikoš, milujem takéto rýchle recepty a ešte keď sú také chutné, cítila som sa ako v Austrálii...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia