Trojboj (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Názov preto,lebo jedlo obsahuje pečenú plnku,dusenú kapustu a kačicu.

10
porcií
200 minút
príprava

Postup

  1. Kačku (ja som ju mal z Billa) som osolil a posypal jemne celou rascou.Natrel som olejom,keďže sa nejedná o pravú domácu kačku.Následne som podlial vodou a slnečnicovým olejom.
  2. Pokračujeme prípravou plnky: Keďže mi ,,lopli´´vnútornosti z kačky tak som si to riešil po svojom.Viem,že každý to robí podľa svojej receptúri,ale možno sa tieto informácie zídu laikom resp.začínajúcim kutilom. Z pečienky odstránime žlčovody.
  3. Suchý chlieb polámeme a následne namočíme v mlieku.Po čase ich trošku pomiešame aby sa presiakli všade.
  4. Posmažíme si cibuľku do sklovita
  5. Posekáme si petržľanovú vňať
  6. Vyžmýkame si chlebík namočený v mlieku.Pomiešame ho z mletým bravčovým mäsom, posmaženou cibuľou,petržlanovou vňaťou(majoránkou) a dvoma vajcami.Pridáme čierne korenie mleté,vegetu,soľ,
  7. A nakoniec do diela primiešame rozmixovanú kuraciu pečienku.
  8. Ďalší bod programu bolo plnenie kačacej kože z krku.Konce som previazal špagátom,ale pri pečení sa mi rozišiel stred.Vy si to zaviažte voľnejšie prosím.Ale nevadí keď sa to trhá aj tak je už dielo z plnky skoro upečené,takže je súdržné.Ja som to piekol spolu s kačkou cca. 2 hodiny.Len ten bochníček čo mi zvýšil som piekol cca. 1 hodinu ku koncu.
  9. Pokiaľ sa nám kačica pečie spravíme si dusenú kapustu.Ja som to pripravoval takto: Posmažíme si cibuľu,pridáme rascu,podlejeme studenou vodou prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.Keď je kapusta hotová pridáme soľ,čierne korenie a ocot.
  10. Prajem vám dobrú chuť priatelia.