Trojboj (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Názov preto,lebo jedlo obsahuje pečenú plnku,dusenú kapustu a kačicu.
10 porcií |
200 minút príprava |
Postup
- Kačku (ja som ju mal z Billa) som osolil a posypal jemne celou rascou.Natrel som olejom,keďže sa nejedná o pravú domácu kačku.Následne som podlial vodou a slnečnicovým olejom.
- Pokračujeme prípravou plnky:
Keďže mi ,,lopli´´vnútornosti z kačky tak som si to riešil po svojom.Viem,že každý to robí podľa svojej receptúri,ale možno sa tieto informácie zídu laikom resp.začínajúcim kutilom.
Z pečienky odstránime žlčovody.
- Suchý chlieb polámeme a následne namočíme v mlieku.Po čase ich trošku pomiešame aby sa presiakli všade.
- Posmažíme si cibuľku do sklovita
- Posekáme si petržľanovú vňať
- Vyžmýkame si chlebík namočený v mlieku.Pomiešame ho z mletým bravčovým mäsom,
posmaženou cibuľou,petržlanovou vňaťou(majoránkou) a dvoma vajcami.Pridáme čierne korenie mleté,vegetu,soľ,
- A nakoniec do diela primiešame rozmixovanú kuraciu pečienku.
- Ďalší bod programu bolo plnenie kačacej kože z krku.Konce som previazal špagátom,ale pri pečení sa mi rozišiel stred.Vy si to zaviažte voľnejšie prosím.Ale nevadí keď sa to
trhá aj tak je už dielo z plnky skoro upečené,takže je súdržné.Ja som to piekol spolu s kačkou cca. 2 hodiny.Len ten bochníček čo mi zvýšil som piekol cca. 1 hodinu ku koncu.
- Pokiaľ sa nám kačica pečie spravíme si dusenú kapustu.Ja som to pripravoval takto:
Posmažíme si cibuľu,pridáme rascu,podlejeme studenou vodou prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.Keď je kapusta hotová pridáme soľ,čierne korenie a ocot.
- Prajem vám dobrú chuť priatelia.