Jablkový trhanec

Trhanec s jablkami

Autor receptu: jablkobelmacl

Taká chutná a hlavne jednoduchá klasika. Tento recept už dlhšie koluje v rodine. Jediné, čo som na ňom pozmenila je, že som použila jablká Belmac, je to skvelá odroda jabĺk. Čo to sa o Belmac dočítate aj tu: http://krajcovicova.fmkucm.sk/ :)

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s práškovým a škoricovým cukrom, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a štipku soli. Nakoniec pridáme 2 postrúhané očistené jablká (môžete prihodiť aj pár hrozienok/brusníc). Vymiešame tekuté cesto.
  2. Vymastíme si plech, nalejeme cesto na plech a posypeme na plátky nakrájanými zvyšnými jablkami.
  3. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C, pečieme do zlatista. Keď povrch bude mať zlatú farbu, plech vytiahneme, vidličkami cesto potrháme na kúsky a dáme znovu piecť. Pečieme až do chrumkava.
  4. Podávame posypané s práškovým a vanilkovým cukrom. Ako prílohu si dávame lekvár alebo jablkovú výživu. Prajeme dobrú chuť. :)