Treskokoláč (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

Nechala som sa inšpirovať českým časopisom Kuchyně, ale samozrejme som si ho nakoniec spravila podľa seba :)

6-8
porcií
35 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si základné suroviny. Tresku umyjeme a nakrájame na kocky. Rožky alebo toastový chlieb tiež nakrájame na kocky. Cibuľku najemno, cesnak na plátky.
  2. Vyšľaháme 4 vajíčka a pridáme ich ku rožkom
  3. ďalej pridávame nakrájanú tresku
  4. cibuľku, cesnak, obe smotany,
  5. bylinky, soľ, korenie
  6. a všetko spolu dobre premiešame a dáme do chladničky odležať.
  7. Zatiaľ si vymastíme a vysypeme tortovú formu. Lístkové cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme do tvaru formy. Jeden plát väčší, aby sme mohli vyložiť aj kraje formy.
  8. Na cesto navrstvíme masu z chladničky,
  9. okraje prevísajúceho cesta založíme na masu a zakryjeme druhým plátom lístkového cesta.
  10. Zvyšné cesto môžeme povykrajovať a ozdobiť vrch koláča. Celý koláčik potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  11. Dáme do trúby na 180 stupňov, minimálne na 45 minút. Môžeme podávať teplé, ale aj studené.
  12. A prajem dobrú chuť :)