Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou

Autor receptu: mariamka

Keď už sme naštartovali ten zdravší posviatočný trend, poďme v ňom pokračovať.

Postup

  1. Ryby som odmrazila, umyla, nakorenila korením na ryby a pokvapkala citrónom. Nechala odležať.
  2. Na plnku namočíme 2 krajce chleba v teplej vode.
  3. Medzitým pekáč vyložíme slaninou..
  4. pokladieme cibuľu..
  5. a naloženú rybu.
  6. Do misy, kde som mala naloženú rybu, som vyžmýkala chlieb, pridala vajíčko, postrúhané zemiaky, soľ, korenie, petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, trošku smotany.
  7. Spracujeme na kompaktnú hmotu. Je to šťavnaté, ak chcete, pridajte strúhanku, ja som to nechala takto.
  8. Rovnomerne navrstvíme na rybu, netreba vôbec podlievať.
  9. A zároveň si do druhého pekáča pripravíme kapustu - nakrájame na hrubšie, osolíme, orascujeme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a dáme piecť zároveň s rybou /so zapnutým ventilátorom/. Za inšpiráciu k pečenej kapuste ďakujem Boise :).
  10. Rybu som nechala piecť pri 180 °C 30 minút,,
  11. kapustu cca 45, občas premiešame, ak treba podlejeme, zostala pekne chrumkavá. Dochutíme citrónom a balzamikom.
  12. Úplne to takto stačí, je tam mäsko, šťava aj príloha (síce môj mrmlal, kde je nejaký chlieb, ale zbaštil). Nezvykla som takto variť, ale Varecha inšpiruje. Ďakujem všetkým za nápady, prajem dobrú chuť.