Treska na neapolský spôsob

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu. Jednotlivé kúsky osolíme a necháme odležať. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme v múke obalenú rybu, z obidvoch strán mierne opečieme a zalejeme vínom. Pridáme mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a pod pokrievkou dusíme domäkka.
  2. Udusenú rybu vyberieme, šťavu precedíme, podľa potreby dolejeme rybím vývarom, pridáme nakrájané a olúpané mandle, krátko povaríme a podľa potreby dochutíme soľou a citrónovou šťavou
  3. Porciu ryby položíme na tanier a polejeme šťavou s vložkou mandlí. Vhodnou prílohou sú rôzne druhy varených cestovín.