Zemiaky

„Trešenina“ (fotorecept)

Autor receptu: bogar

Strešenina, strasanka, smetisko, striasanka, každý kraj to volá inak, napíš aký názov poznáš ty...

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozpustila som si masť , opražila na nej do sklovita nakrájanú cibuľku a jeden cesnak, pridala som na kocky nakrájanú slaninku a taktiež ju popražila, ďalej kyslú kapustu - nepremytú, keďže milujem kyslé.
  2. Poriadne popražila, pridala som rascu, čierne korenie, soľ opatrne. Všetko premiešala, popražila.
  3. Medzitým som očistila zemiaky uvarené v šupke v slanej vode.
  4. Pridala na záver červenú papriku a podliala vodou, prikryla a nechala dusiť, kým kapusta nezmäkne. Treba to kontrolovať a pridávať vodu ak je to potrebné.
  5. K zmäknutej kapuste som pridala na drobno nakrájané zemiaky, všetko spolu poriadne opražila a pridala trochu masla na chuť. Hotovo... Môžeme podávať ako prílohu k mäsu alebo samostatne s kyslou smotanou je to geniálne. Niekto pridáva aj klobásu, no mne vôbec nechýba...