Kysnutý koláč s mrveničkou
Kysnutý koláč s mrveničkou

Tradičný bezlepkový domáci kysnutý koláč s malinami a mandľovou mrveničkou

novalim - fotkanovalim, 29. júla 2018. Komerčný recept.
Tradičný bezlepkový domáci kysnutý koláč s malinami a mandľovou mrveničkou
Foto: novalim

Dnes sme pre Vás pripravili tradičný bezlepkový domáci kysnutý koláč s malinami a mandľovou mrveničkou. Mňam! Vyskúšajte :)

20
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 ml (teplé)
500 g
3 PL (do cesta)
70 g (mäkké)
1 PL
250 g (môžu byť aj mrazené)
3 PL (mleté)
3 PL (do mrveničky)
1 PL
1 kocka
1 ČL (do kvásku)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z 250 ml teplého mlieka, kocky droždia a lyžice cukru pripravíme kvások.

  2. 2

    500 g Promix Alfa zmesi premiešame s 3 PL práškového cukru, 70 g mäkkého masla, pridáme vykysnutý kvások a trochu mlieka tak, aby sme dosiahli nelepivú konzistenciu.

  3. 3

    Pokropíme vodou a necháme prikryté v mise aspoň hodinu kysnúť.

  4. 4

    Nakysnutú zmes rukami natlačíme do vymastenej formy na koláč, posypeme asi 250 g malín (môžu byť aj mrazené) a mrveničkou, na ktorú zmiešame 3 PL mletých mandlí, 3 PL práškového cukru a 1 PL masla).

  5. 5

    Pečieme na 200 stupňoch asi pol hodinu, kým sa cesto nesfarbí do zlatohneda. Najlepšie chutí čerstvo napečený.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
V surovinách chýba droždie..v koláči určite nie-inak by to placka bola..
maškrtiť kysnuté-to i naša vôľa..:-)
1x haji
@Radost (29.7.2018 13:13)

Ďakujeme za upozornenie. Droždie a kryštálový cukor do kvásku sme do surovín doplnili.
1x radost
No hrôza pozrieť ten obrázok , nakoľko je tam na tanieriku nahryznutý okraj toho koláča, to ste tam nemuseli veru dávať ,ked už tak , tak nafotím pekne celý kúsok a nie obryzence !