Slivkový kysnutý koláč s mrveničkou
Foto: luwinka
Jednoduchý ale chutný koláč s mrveničkou som upiekla. Piekla som ho vo forme s priemerom 22 cm.
porcií
na 200 °C
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
štipka |
|
Navrch cesta: | |
podľa potreby (čerstvé) |
|
1/2 bal. |
|
1/2 bal. |
|
Mrvenička: | |
7 ČL |
|
4 ČL |
|
4 PL rozpustené |
|
Na potretie okrajov cesta: | |
|
Postup
-
1
Múku, cukor, sušené droždie, olej, mlieko, vajce a soľ zmiešame dokopy. Vypracujeme cesto , ktoré necháme kysnúť 35-40 minút pod utierkou.
- 2
Pripravíme si okrúhlu formu, ktorú vystelieme alobalom a trochu ju pomastíme olejom. Dáme do nej vykysnuté cesto. Roztlačíme ho rukami po celej forme. Poukladáme slivky, ktoré posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom.
- 3
Mrvenička: Do menšej misky dáme múku, krupicový cukor a roztopené maslo. Prstami to rozdrobíme na mrveničku.
- 4
Dáme ju na vrch koláča. Kraje cesta potrieme olejom. Pečieme v rúre rozohriatej na 200 stupňov 35 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.
- 5
Potom ho pokrájame na kúsky.
- 6
Na tanieriku.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu