Slivkový koláč
Slivkový koláč

Slivkový kysnutý koláč s mrveničkou

luwinka - fotkaluwinka, 27. augusta 2021
Slivkový kysnutý koláč s mrveničkou
Foto: luwinka

Jednoduchý ale chutný koláč s mrveničkou som upiekla. Piekla som ho vo forme s priemerom 22 cm.

12
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
1 ks
100 ml
2 PL
1 bal.
4 PL
štipka
Navrch cesta:
podľa potreby (čerstvé)
1/2 bal.
1/2 bal.
Mrvenička:
7 ČL
4 ČL
4 PL rozpustené
Na potretie okrajov cesta:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, cukor, sušené droždie, olej, mlieko, vajce a soľ zmiešame dokopy. Vypracujeme cesto , ktoré necháme kysnúť 35-40 minút pod utierkou.

  2. 2

    Pripravíme si okrúhlu formu, ktorú vystelieme alobalom a trochu ju pomastíme olejom. Dáme do nej vykysnuté cesto. Roztlačíme ho rukami po celej forme. Poukladáme slivky, ktoré posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom.

    Slivkový kysnutý koláč s mrveničkou - obrázok 2
  3. 3

    Mrvenička: Do menšej misky dáme múku, krupicový cukor a roztopené maslo. Prstami to rozdrobíme na mrveničku.

  4. 4

    Dáme ju na vrch koláča. Kraje cesta potrieme olejom. Pečieme v rúre rozohriatej na 200 stupňov 35 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.

    Slivkový kysnutý koláč s mrveničkou - obrázok 4
  5. 5

    Potom ho pokrájame na kúsky.

    Slivkový kysnutý koláč s mrveničkou - obrázok 5
  6. 6

    Na tanieriku.

    Slivkový kysnutý koláč s mrveničkou - obrázok 6

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha