Slivkový kysnutý koláč s mrveničkou
Jednoduchý ale chutný koláč s mrveničkou som upiekla. Piekla som ho vo forme s priemerom 22 cm.
porcií
na 200 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml |
|
| 2 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 4 PL |
|
| štipka |
|
| Navrch cesta: | |
| podľa potreby (čerstvé) |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1/2 bal. |
|
| Mrvenička: | |
| 7 ČL |
|
| 4 ČL |
|
| 4 PL rozpustené |
|
| Na potretie okrajov cesta: | |
|
|
|
Postup
-
1
Múku, cukor, sušené droždie, olej, mlieko, vajce a soľ zmiešame dokopy. Vypracujeme cesto , ktoré necháme kysnúť 35-40 minút pod utierkou.
- 2
Pripravíme si okrúhlu formu, ktorú vystelieme alobalom a trochu ju pomastíme olejom. Dáme do nej vykysnuté cesto. Roztlačíme ho rukami po celej forme. Poukladáme slivky, ktoré posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom.
- 3
Mrvenička: Do menšej misky dáme múku, krupicový cukor a roztopené maslo. Prstami to rozdrobíme na mrveničku.
- 4
Dáme ju na vrch koláča. Kraje cesta potrieme olejom. Pečieme v rúre rozohriatej na 200 stupňov 35 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.
- 5
Potom ho pokrájame na kúsky.
- 6
Na tanieriku.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu