Kysnutý koláč s mrveničkou
	        Tradičný bezlepkový domáci kysnutý koláč s malinami a mandľovou mrveničkou
	        Autor receptu: novalim
	         
	        
	        Dnes sme pre Vás pripravili tradičný bezlepkový domáci kysnutý koláč s malinami a mandľovou mrveničkou. Mňam! Vyskúšajte :) 
| 		  
				  	  
				  	20 porcií  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Z 250 ml teplého mlieka, kocky droždia a lyžice cukru pripravíme kvások.
 - 500 g Promix Alfa zmesi premiešame s 3 PL práškového cukru, 70 g mäkkého masla, pridáme vykysnutý kvások a trochu mlieka tak, aby sme dosiahli nelepivú konzistenciu.
 - Pokropíme vodou a necháme prikryté v mise aspoň hodinu kysnúť. 
 - Nakysnutú zmes rukami natlačíme do vymastenej formy na koláč, posypeme asi 250 g malín (môžu byť aj mrazené) a mrveničkou, na ktorú zmiešame 3 PL mletých mandlí, 3 PL práškového cukru a 1 PL masla).
 - Pečieme na 200 stupňoch asi pol hodinu, kým sa cesto nesfarbí do zlatohneda. Najlepšie chutí čerstvo napečený.