Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 5. decembra 2011
Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept)
Foto: alexdidi

Keď chceme dodržať tradíciu,ale žiada sa nám zmena.......

4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
400 g (pstruha,platýsa...)
z 1 citróna
1 PL posekaná
1/2 PL posekaná
1 PL
1 ks
4 PL
250 g
1 ks
8 ks
3 ks
1 PL
100 ml (šampanské)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plátky ryby umyjeme a osušíme.Použijeme vykostené plátky ryby.Ja som teraz použila pstruha.Zmiešame citrónovú šťavu,petržlenovú, koriandrovú vňať a worcesterskú omáčku.V zmesi marinujeme plátky ryby 30minút.

    Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu posekáme a orestujeme na masle.Kyslú kapustu veľmi jemne krájanú(dá sa kúpiť v Lidli) ešte pokrájame a spolu s bobkovým listom,celým korením,borievkami,cukrom a vínom pridáme k cibuli.Úplne úžasné je,ak použijeme šampanské.Dusíme 40 minút.Potom necháme vychladnúť.

    Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru predhrejeme na 200stC.Lístkové cesto rozvaľkáme a rozrežeme na štvorce alebo obdĺžniky.Na jednu polovicu dáme kapustu.

    Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na kapustu položíme rybu z marinády.

    Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryjeme druhou polovicou lístkového cesta,okraje pritlačíme a potrieme žĺtkom.Taštičky rozložíme na plech s nepriľnavým povrchom alebo s papierom na pečenie.

    Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme asi 20 minút do zlatista.

    Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
teda neviem si predstavit chut kapusty s rybou, ale vyskusat to musiiim,jedno i druhe milujem,Tvoje recepty sa mi velmi pacia,ale to Ty uz vies:-)ukladam a spravim po Novom roku,lebo ryb budem mat tento rok dost
Máte pravdu,zvláštna kombinácia,ale práve to ma lákalo na jeho prípravu a výsledok bol veľmi dobrý.Dôležité je,aby kapusta bola veľmi tenučká,nie moc kyslá a dobre do mäkkučka podusená.Víno jej dodá zaujímavejšiu chuť a s rybou a lístkovým cestom si rozumeli náramne.

Pridaj komentár k receptu: