Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Keď chceme dodržať tradíciu,ale žiada sa nám zmena.......
4 porcie |
50 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Plátky ryby umyjeme a osušíme.Použijeme vykostené plátky ryby.Ja som teraz použila pstruha.Zmiešame citrónovú šťavu,petržlenovú, koriandrovú vňať a worcesterskú omáčku.V zmesi marinujeme plátky ryby 30minút.
- Cibuľu posekáme a orestujeme na masle.Kyslú kapustu veľmi jemne krájanú(dá sa kúpiť v Lidli) ešte pokrájame a spolu s bobkovým listom,celým korením,borievkami,cukrom a vínom pridáme k cibuli.Úplne úžasné je,ak použijeme šampanské.Dusíme 40 minút.Potom necháme vychladnúť.
- Rúru predhrejeme na 200stC.Lístkové cesto rozvaľkáme a rozrežeme na štvorce alebo obdĺžniky.Na jednu polovicu dáme kapustu.
- Na kapustu položíme rybu z marinády.
- Zakryjeme druhou polovicou lístkového cesta,okraje pritlačíme a potrieme žĺtkom.Taštičky rozložíme na plech s nepriľnavým povrchom alebo s papierom na pečenie.
- Pečieme asi 20 minút do zlatista.