Mäsová polievka
Tradičná malorská polievka arros brut
Autor receptu: ryzasos
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa.* Je to tradičný recept z Malorky, ktorý vás chuťou prenesie
na tento španielsky ostrov. Vyskúšajte, ideálne s ryžou SOS Classic.
4 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia, slaninu a pečienky nakrájajte na malé kúsky.
- Cibuľu nakrájajte na drobno. Paradajku nastrúhajte a zelenú fazuľku očistite (odkrojte konce).
- Vývar zohrejte.
- Na veľmi rozohriatej panvici s trochou extra panenského olivového oleja najskôr opečte kuracie mäso dozlatista.
- Potom pridajte slaninu a nakoniec pečienky, ktoré by mali byť zhnednuté, ale nie prepečené. Mäso odložte bokom, ale panvicu nečistite.
- Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a duste ju dlho - 20 minút. Nepodceňte tento krok, dáva celému jedlu hlboký základ. Pridajte k nej huby a nechajte ich zhnednúť.
- Teraz príde ďalší kľúčový krok - v kuchynskom robote rozmixujte mäsovú zmes a sobrasadu (alebo inú bravčovú klobásu).
- Do veľkého hrnca s olejom pridajte ryžu a opekajte ju pár minút. Potom pridajte horúci vývar, cibuľovo-hubovú zmes a priveďte do varu.
- Pridajte rozmixovanú mäsovú zmes a miešajte, kým sa vo vývare nerozpustí. Pridajte hrášok, zelenú fazuľku, nastrúhanú paradajku a varte ešte 5 - 7 minút. Nechajte variť na nízkom plameni.
- Nakoniec upečte kúsky slaniny, kým nebudú chrumkavé.
- Polievku podávajte posypanú slaninou. Vychutnávajte túto explóziu chutí.