Mäsová polievka

Tradičná malorská polievka arros brut

Autor receptu: ryzasos

Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa.* Je to tradičný recept z Malorky, ktorý vás chuťou prenesie na tento španielsky ostrov. Vyskúšajte, ideálne s ryžou SOS Classic.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia, slaninu a pečienky nakrájajte na malé kúsky.
  2. Cibuľu nakrájajte na drobno. Paradajku nastrúhajte a zelenú fazuľku očistite (odkrojte konce).
  3. Vývar zohrejte.
  4. Na veľmi rozohriatej panvici s trochou extra panenského olivového oleja najskôr opečte kuracie mäso dozlatista.
  5. Potom pridajte slaninu a nakoniec pečienky, ktoré by mali byť zhnednuté, ale nie prepečené. Mäso odložte bokom, ale panvicu nečistite.
  6. Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a duste ju dlho - 20 minút. Nepodceňte tento krok, dáva celému jedlu hlboký základ. Pridajte k nej huby a nechajte ich zhnednúť.
  7. Teraz príde ďalší kľúčový krok - v kuchynskom robote rozmixujte mäsovú zmes a sobrasadu (alebo inú bravčovú klobásu).
  8. Do veľkého hrnca s olejom pridajte ryžu a opekajte ju pár minút. Potom pridajte horúci vývar, cibuľovo-hubovú zmes a priveďte do varu.
  9. Pridajte rozmixovanú mäsovú zmes a miešajte, kým sa vo vývare nerozpustí. Pridajte hrášok, zelenú fazuľku, nastrúhanú paradajku a varte ešte 5 - 7 minút. Nechajte variť na nízkom plameni.
  10. Nakoniec upečte kúsky slaniny, kým nebudú chrumkavé.
  11. Polievku podávajte posypanú slaninou. Vychutnávajte túto explóziu chutí.