Piškótové tortičky

maxinka - fotkamaxinka, 14. mája 2016
Piškótové tortičky
Foto: maxinka

Slávnostne vyzerajúce tortičky z piškótového cesta, plnené vanilkovým krémom, obalené v kokose, ozdobené plátkami kivi.

Suroviny

4 ks
1 ks
100 g
100 g
Krém:
250 ml
1 ks
250 g
200 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom. Obe hmoty spojíme a primiešame preosiatu múku. Cesto nanesieme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme na 180 °C. Po vychladnutí papier odstránime.

  2. 2

    Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustý krém. Maslo vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutým pudingom.

  3. 3

    Z korpusu vykrojíme kolieska, plníme po dve. Plnkou natrieme aj boky tortičiek a obalíme v kokosovej múčke zafarbenej nazeleno.

  4. 4

    Zvyšný krém ozdobne nanesieme po obvode. Dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí ich ozdobíme plátkami kivi.

Diskusia k receptu

haji
Ke kafíčku jako stvořené, efektní záležitost. Barvivo bych klidně oželela.
klukodvody
No určitě bych se nestyděl takový dortíček někomu nabídnout. Moc pěkné. K.k a 5*.
jack
Akè milé,malé zlaté tortičky.
izabella929
@maxinka , tvoje tortičky sú nádherné,,,pozerala som čím si ten kokos farbila....inak zelená farba im pristane a krásne to ladí s vrchom.-)
maxinka
@Izabella929 (14.5.2016 18:52)

Ďakujem, je to jednoduché. V troche vody a rozmieša farba a vysype sa do nej kokosová múčka, zamiešať, aby sa rovnomerne zafarbila a dať vysušiť. Urobila som to deň vopred aby už bola suchá. Môže byť aj iná obmena podľa farby ovocia.
havino
tiež milé tortičky, robievam ich pravidelne na Vianoce, ale v čistom kokose obaľujem a parížsky krém dávam, džem na piškotu potieram, je to efektné a aj chutné
luss44
síce piplačka, ale pekne to vyzerá. Viem si to predstaviť aj s jahodami a vrch potrieť želé. Pre prípad ukladám :)
kukulienka71
@maxinka , pekne porobené tortičky. Mám dávny recept na vyskúšanie zo Života, ešte som sa k nim nedostala, pripájam foto ústrižka, čo mám doma. Kľudne si vráťte profilovú fotku aj koláčiky s Herou, je tu nespočetné množstvo receptov s umelým tukom, veď kto chce, dá si maslo. Ste veľmi šikovná, tak to nevzdávajte kvôli osobe, ktorá si dovoľuje len na nováčikov;-)


maxinka
@Kukulienka71 (16.5.2016 10:46)

Ďakujem za podporu, práve som to vzdala a odpísala som do varechy, že ostávam pasívnou členkou, lebo som mala pocit, že za Heru v ceste by ma asi ukameňovali. Pritom ja som piekla podľa receptu, ktorý nebol môj a keď bola napísaná Hera, tak som dala Heru. A keď potom čítam komentár, že mám raz skúsiť maslo, tam nemám slov. Ja pečiem od 15 rokov, mne nikto nemusí vysvetľovať rozdiel medzi maslom a Herou, jednoducho som sa držala receptu. Tak potom nech napíšu výrobcom aby to nevyrábali, keď je to hnusné. Pritom ani maslo už nie je to čo bývalo. Neviem či sa ešte nájde stopercentné.
monty469
Ako písala Kukulienka nevzdávaj to. Ja som na začiatku tiež zažívala krušné časy, ale vytrvala som a pridávam recepty. Kritika sa niekedy vyskytne, tak to jednoducho býva, ale to ťa hádam nerozhádže :-) Varecháči to nemyslia zle a kto nechce Heru dá si maslo a je to vyriešené. Máš dobré recepty tak len pekne pridávaj. Prajem ti pekný deň
kukulienka71
@Maxinka (16.5.2016 11:56)

Vždy tu budú ľudia, ktorým sa tvoje recepty budú páčiť, lebo vidieť, že toho máš dosť odpečeného. Tak sa zorientuj, naber nový dych a nech sa darí!