Foto: maxinka
Slávnostne vyzerajúce tortičky z piškótového cesta, plnené vanilkovým krémom, obalené v kokose, ozdobené plátkami kivi.
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom. Obe hmoty spojíme a primiešame preosiatu múku. Cesto nanesieme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme na 180 °C. Po vychladnutí papier odstránime.
- 2
Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustý krém. Maslo vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutým pudingom.
- 3
Z korpusu vykrojíme kolieska, plníme po dve. Plnkou natrieme aj boky tortičiek a obalíme v kokosovej múčke zafarbenej nazeleno.
- 4
Zvyšný krém ozdobne nanesieme po obvode. Dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí ich ozdobíme plátkami kivi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, je to jednoduché. V troche vody a rozmieša farba a vysype sa do nej kokosová múčka, zamiešať, aby sa rovnomerne zafarbila a dať vysušiť. Urobila som to deň vopred aby už bola suchá. Môže byť aj iná obmena podľa farby ovocia.
Ďakujem za podporu, práve som to vzdala a odpísala som do varechy, že ostávam pasívnou členkou, lebo som mala pocit, že za Heru v ceste by ma asi ukameňovali. Pritom ja som piekla podľa receptu, ktorý nebol môj a keď bola napísaná Hera, tak som dala Heru. A keď potom čítam komentár, že mám raz skúsiť maslo, tam nemám slov. Ja pečiem od 15 rokov, mne nikto nemusí vysvetľovať rozdiel medzi maslom a Herou, jednoducho som sa držala receptu. Tak potom nech napíšu výrobcom aby to nevyrábali, keď je to hnusné. Pritom ani maslo už nie je to čo bývalo. Neviem či sa ešte nájde stopercentné.
Vždy tu budú ľudia, ktorým sa tvoje recepty budú páčiť, lebo vidieť, že toho máš dosť odpečeného. Tak sa zorientuj, naber nový dych a nech sa darí!