Torta s vanilkovým a malinovým krémom

bibuskam - fotkabibuskam, 5. mája 2020
Torta s vanilkovým a malinovým krémom
Foto: bibuskam
40 minút
na 150 °C

Suroviny

5 ks
150 g
120 g
30 g
5 PL
 štipka
750 g roztierateľný
250 g
2 ks
100 g
100 g
200 g
2 PL
100 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh, do ktorého následne na 3-krát pridáme cukor a zašľaháme (5 minút). Následne prišľahávame žĺtky a olej spôsobom 1 žĺtok, 1 PL oleja na striedačku.

  2. 2

    Múku a kakao spolu preosejeme a vmiešame vareškou do vaječnej zmesi. Cesto prelejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme 40 minút na 150 stupňov.

  3. 3

    Z malín a cukru pripravíme malinové pyré: V hrnci rozvaríme maliny s 2 PL práškového cukru. Prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť v chladničke.

  4. 4

    Tvaroh, kyslú smotanu, pribináčiky a vanilkový cukor spolu vyšľaháme. Krém rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme rozpustenú bielu čokoládu a zamiešame. Do druhej polovice krému zašľaháme vychladnuté malinové pyré.

  5. 5

    Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti, stred naplníme malinovým krémom, priklopíme vrchnú časť korpusu a celú tortu potrieme vanilkovým krémom s bielou čokoládou.

    Torta s vanilkovým a malinovým krémom - obrázok 5
  6. 6

    Poleva: Smotanu na šľahanie ohrejeme takmer na bod varu a zalejeme ňou horkú čokoládu nalámanú na kocky. Počkáme 2 minúty a dohladka rozmiešame. Polevou potrieme celú tortu.

  7. 7

    Tortu ozdobíme sladkosťami.

    Torta s vanilkovým a malinovým krémom - obrázok 7

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Aj mne sa páči tortička. Ten malinový krém sa mi zdá celkom zaujímavý. Vyskúšam :-)