Foto: bibuskam
na 150 °C
Suroviny
5 ks |
|
150 g |
|
120 g |
|
30 g |
|
5 PL |
|
štipka |
|
750 g roztierateľný |
|
250 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
100 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Korpus: Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh, do ktorého následne na 3-krát pridáme cukor a zašľaháme (5 minút). Následne prišľahávame žĺtky a olej spôsobom 1 žĺtok, 1 PL oleja na striedačku.
- 2
Múku a kakao spolu preosejeme a vmiešame vareškou do vaječnej zmesi. Cesto prelejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme 40 minút na 150 stupňov.
- 3
Z malín a cukru pripravíme malinové pyré: V hrnci rozvaríme maliny s 2 PL práškového cukru. Prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť v chladničke.
- 4
Tvaroh, kyslú smotanu, pribináčiky a vanilkový cukor spolu vyšľaháme. Krém rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme rozpustenú bielu čokoládu a zamiešame. Do druhej polovice krému zašľaháme vychladnuté malinové pyré.
- 5
Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti, stred naplníme malinovým krémom, priklopíme vrchnú časť korpusu a celú tortu potrieme vanilkovým krémom s bielou čokoládou.
- 6
Poleva: Smotanu na šľahanie ohrejeme takmer na bod varu a zalejeme ňou horkú čokoládu nalámanú na kocky. Počkáme 2 minúty a dohladka rozmiešame. Polevou potrieme celú tortu.
- 7
Tortu ozdobíme sladkosťami.
Tiež torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skús, bol vynikajúci