Torta

Torta s vanilkovým a malinovým krémom

Autor receptu: bibuskam

40 minút
na 150 °C

Postup

  1. Korpus: Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh, do ktorého následne na 3-krát pridáme cukor a zašľaháme (5 minút). Následne prišľahávame žĺtky a olej spôsobom 1 žĺtok, 1 PL oleja na striedačku.
  2. Múku a kakao spolu preosejeme a vmiešame vareškou do vaječnej zmesi. Cesto prelejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme 40 minút na 150 stupňov.
  3. Z malín a cukru pripravíme malinové pyré: V hrnci rozvaríme maliny s 2 PL práškového cukru. Prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť v chladničke.
  4. Tvaroh, kyslú smotanu, pribináčiky a vanilkový cukor spolu vyšľaháme. Krém rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme rozpustenú bielu čokoládu a zamiešame. Do druhej polovice krému zašľaháme vychladnuté malinové pyré.
  5. Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti, stred naplníme malinovým krémom, priklopíme vrchnú časť korpusu a celú tortu potrieme vanilkovým krémom s bielou čokoládou.
  6. Poleva: Smotanu na šľahanie ohrejeme takmer na bod varu a zalejeme ňou horkú čokoládu nalámanú na kocky. Počkáme 2 minúty a dohladka rozmiešame. Polevou potrieme celú tortu.
  7. Tortu ozdobíme sladkosťami.