Čučoriedková torta
Čučoriedková torta

Torta s čučoriedkovým krémom

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ cukrárne a kaviarne Suncafé v Petržalke, 11. júla 2021
Torta s čučoriedkovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
40 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
125 g
75 g
75 g
125 g
6 g
štipka
Plnka:
200 g
250 g
100 g
50 g
200 g kvalitný




Postup

  1. 1

    Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh a dáme bokom. Žĺtky šľaháme s cukrom, potom pridávame a všľahávame vodu zmiešanú s olejom a nakoniec pomaličky sypeme do zmesi preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom. Do cesta vareškou postupne vmiešame sneh z bielkov.

  2. 2

    Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Boky formy nemastíme. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170 stupňoch 40 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Plnka: Všetky suroviny spolu vyšľaháme, len trošku čučoriedkového džemu necháme na potretie torty.

  4. 4

    Vychladnutý korpus rozrežeme, naplníme plnkou, tou potrieme aj vrch torty a naň ešte rozotrieme čučoriedkový džem.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia