Torta s čučoriedkovým krémom
Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ cukrárne a kaviarne Suncafé v Petržalke, 11. júla 2021
šéfcukrár a majiteľ cukrárne a kaviarne Suncafé v Petržalke, 11. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh a dáme bokom. Žĺtky šľaháme s cukrom, potom pridávame a všľahávame vodu zmiešanú s olejom a nakoniec pomaličky sypeme do zmesi preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom. Do cesta vareškou postupne vmiešame sneh z bielkov.
- 2
Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Boky formy nemastíme. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170 stupňoch 40 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Plnka: Všetky suroviny spolu vyšľaháme, len trošku čučoriedkového džemu necháme na potretie torty.
- 4
Vychladnutý korpus rozrežeme, naplníme plnkou, tou potrieme aj vrch torty a naň ešte rozotrieme čučoriedkový džem.
Tiež Čučoriedková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu