Čučoriedková torta

Torta s čučoriedkovým krémom

Autor receptu: redakcia

12
porcií
40 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh a dáme bokom. Žĺtky šľaháme s cukrom, potom pridávame a všľahávame vodu zmiešanú s olejom a nakoniec pomaličky sypeme do zmesi preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom. Do cesta vareškou postupne vmiešame sneh z bielkov.
  2. Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Boky formy nemastíme. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170 stupňoch 40 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Plnka: Všetky suroviny spolu vyšľaháme, len trošku čučoriedkového džemu necháme na potretie torty.
  4. Vychladnutý korpus rozrežeme, naplníme plnkou, tou potrieme aj vrch torty a naň ešte rozotrieme čučoriedkový džem.