Čučoriedková torta
Torta s čučoriedkovým krémom
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
40 minút príprava |
30-40 minút na 170 °C |
Postup- Z bielkov so štipkou soli
vyšľaháme tuhý sneh a dáme
bokom. Žĺtky šľaháme
s cukrom, potom pridávame
a všľahávame vodu zmiešanú s olejom a nakoniec
pomaličky sypeme do zmesi
preosiatu hladkú múku
s kypriacim práškom.
Do cesta vareškou postupne vmiešame sneh z bielkov.
- Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Boky formy nemastíme.
Pečieme v rozohriatej rúre pri
170 stupňoch 40 minút.
Necháme vychladnúť.
- Plnka: Všetky suroviny spolu vyšľaháme, len trošku
čučoriedkového džemu necháme na potretie torty.
- Vychladnutý korpus rozrežeme, naplníme
plnkou, tou potrieme aj vrch torty a naň ešte rozotrieme čučoriedkový džem.
|