porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 230 g |
|
| 20 g |
|
| 70 g |
|
| 2 ks |
|
| 150 g |
|
| Čokoládová pena: | |
| 500 g |
|
| 125 ml |
|
| 6 ks |
|
| 75 g |
|
| 6 ks |
|
| 1/4 ČL |
|
| 2 PL |
|
| 180 ml |
|
| Šľahačka: | |
| 250 ml |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Preosiatu hladkú múku zmiešame s kakaom a práškovým cukrom, pridáme pokrájané studené maslo, žĺtky a štipku soli. Cesto vymiešame, vložíme do mikroténového sáčka a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Vyberieme, vyvaľkáme. Cesto dáme do torovej formy tak, aby pokrylo aj boky. Poprepichujeme vidličkou a pečieme pri 170° C približne desať minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- 2
Čokoládová pena: Čokoládu rozpustíme s mliekom nad parou. Medzitým šľaháme žĺtky s práškovým cukrom nad parou. Potom do nich vylejeme roztopenú čokoládu s mliekom a zamiešame. Vložíme do hrnca s chladnou vodou. Občas miešame pokiaľ nám zmes nevychladne. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridáme do čokoládovej zmesi. Potom šľaháme bielky s kypriacim práškom a kryštálovým cukrom. Pridáme do zmesi. Zmes vylejeme na cesto.
- 3
Šľahačka: Spolu šľaháme šľahačku, kakao a práškový cukor. Môžete pridať aj 1 ČL amaretta. Touto zmesou ozdobíme vrch torty. Tortu dáme na 4 hodiny do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu