Torta s čokoládovou penou

crazyx - bez fotkycrazyx, 4. januára 2014
8-12
porcií
70 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
230 g
20 g
70 g
2 ks
150 g
Čokoládová pena:
500 g
125 ml
6 ks
75 g
6 ks
1/4 ČL
2 PL
180 ml
Šľahačka:
250 ml
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Preosiatu hladkú múku zmiešame s kakaom a práškovým cukrom, pridáme pokrájané studené maslo, žĺtky a štipku soli. Cesto vymiešame, vložíme do mikroténového sáčka a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Vyberieme, vyvaľkáme. Cesto dáme do torovej formy tak, aby pokrylo aj boky. Poprepichujeme vidličkou a pečieme pri 170° C približne desať minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Čokoládová pena: Čokoládu rozpustíme s mliekom nad parou. Medzitým šľaháme žĺtky s práškovým cukrom nad parou. Potom do nich vylejeme roztopenú čokoládu s mliekom a zamiešame. Vložíme do hrnca s chladnou vodou. Občas miešame pokiaľ nám zmes nevychladne. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridáme do čokoládovej zmesi. Potom šľaháme bielky s kypriacim práškom a kryštálovým cukrom. Pridáme do zmesi. Zmes vylejeme na cesto.

  3. 3

    Šľahačka: Spolu šľaháme šľahačku, kakao a práškový cukor. Môžete pridať aj 1 ČL amaretta. Touto zmesou ozdobíme vrch torty. Tortu dáme na 4 hodiny do chladničky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia