Torta s čokoládovou penou
Autor receptu: crazyx
8-12 porcií |
70 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup- Cesto:
Preosiatu hladkú múku zmiešame s kakaom a práškovým cukrom, pridáme pokrájané studené maslo, žĺtky a štipku soli. Cesto vymiešame, vložíme do mikroténového sáčka a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Vyberieme, vyvaľkáme. Cesto dáme do torovej formy tak, aby pokrylo aj boky. Poprepichujeme vidličkou a pečieme pri 170° C približne desať minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Čokoládová pena:
Čokoládu rozpustíme s mliekom nad parou. Medzitým šľaháme žĺtky s práškovým cukrom nad parou. Potom do nich vylejeme roztopenú čokoládu s mliekom a zamiešame. Vložíme do hrnca s chladnou vodou. Občas miešame pokiaľ nám zmes nevychladne. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridáme do čokoládovej zmesi. Potom šľaháme bielky s kypriacim práškom a kryštálovým cukrom. Pridáme do zmesi. Zmes vylejeme na cesto.
- Šľahačka:
Spolu šľaháme šľahačku, kakao a práškový cukor. Môžete pridať aj 1 ČL amaretta. Touto zmesou ozdobíme vrch torty. Tortu dáme na 4 hodiny do chladničky.
|