Torta plyšový macko

vlasta111 - bez fotkyvlasta111, 13. októbra 2013
Torta plyšový macko
Foto: vlasta111

Túto tortu som upiekla môjmu synovi k jeho prvým narodeninám. Je kakaová s čokoládovou šľahačkou a nielenže pekne vyzerá, ale je aj veľmi chutná. Zobraziť celý popisTúto tortu som upiekla môjmu synovi k jeho prvým narodeninám. Je kakaová s čokoládovou šľahačkou a nielenže pekne vyzerá, ale je aj veľmi chutná. Bola to moja prvá torta, ktorú som v živote upiekla.

10
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
245 g (1,75 hrnčeka)
75 g (0,5 hrnčeka)
350 g (1,75 hrnčeka)
1 ČL
1 ČL
1 ČL
200 g
120 ml (0,5 hrnčeka)
3 ks
1 ČL
240 ml (1 hrnček)
Plnka:
2 ks
1 ks
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Než začneme s pečením je dobré si zobrať papier/papiere vo veľkosti plechu, na ktoré si rozvrhneme jednotlivé diely maca a prispôsobíme veľkosť jednotlivých dielov veľkosti plechu. Ja som robila 2 plechy o veľkosti 20x 25 cm. Na fotke sú základné diely maca. Diel na nohy je veľkosti 15cm x 15cm, trup 15cm x 12cm, hlava 13cm x 9 cm a labka 6cm x 5cm. Ešte budeme potrebovať 2 polkruhy na uši a malý oval na ňufák. Pôvodne som chcela robiť aj predné labky, ale nakoniec som len do dielu trupu vyrezala štvorček, aby vznikol dojem predných labiek a maco takto mohol držať sviečku.

    Torta plyšový macko - obrázok 1
  2. 2

    V miske zmiešame múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske vyšľaháme vajíčka, pridáme vanilku a olej. Potom postupne pridáme suchu zmes múky. Keď sa všetky ingrediencie spoja, pomaly prilievame hrnček kávy a hotové cesto vylejeme na 2 plechy o veľkosti 20x 25 cm. Pečieme pri 170 °C asi 15 min. Korpus necháme vychladnúť.

  3. 3

    Keď je korpus vychladnutý vyrežeme jednotlivé diely pomocou papierovej predlohy. Urobíme plnku z polovice ingrediencií a to nasledovne: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s trochou šľahačky. Než čokoláda trocha vychladne, vyšľaháme smotanu s polovicou instantného pudingu. Keď je šľahačka hotová, vmiešame čokoládu. Poskladáme jednotlivé diely pomocou plnky, prípadne džemom. Plnkou je lepšie šetriť. Mne zostali asi 2 lyžice, ktoré som potom použila na zdobenie a mala som krému na chlp presne. Tak počítajte s tým, že možno budete prirábať šľahačku. Zvrchu zapichneme macovi do hlavy 3-4 špajle, aby všetky vrstvy držali pokope. Zľahka maca poobrezujeme, aby sme vymodelovali hlavu a predné labky. Uši, ňufák a zadné labky prilepíme a prichytíme špáradlami. Potom celého maca zľahka natrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.

  4. 4

    Rozvaľkáme si marcipán z ktorého vykrojíme 2 malé polkruhy na uška, 2 ovaly na labky a jeden na zakrytie ňufáka. Vytvarujeme očká a noštek a namočíme do rozpustenej čokolády. Marcipán prilepíme krémom a vytvarujeme ňufák.

    Torta plyšový macko - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme krém na zdobenie z druhej polovice prísad a pomocou vrecka na zdobenie maca pokryjeme krémom. Treba zdobiť veľmi rýchlo, lebo sa krém rýchlo rozteká. Zdobíme zospodu smerom nahor a začať treba medzi labkami, kde je najhorší prístup. Na záver nasadíme macovi očká a noštek. Strčíme macovi do ruky sviečku a dáme stuhnúť do chladničky.

    Torta plyšový macko - obrázok 5

Diskusia k receptu

tothka
Vidno, že bola robená s láskou. Veľmi pekná.
sonulienka
V prvom rada vítaj na VARECHE a výborne si sa uviedla.Krásna torta naozaj si sa pohrala ale stálo to za to.Určite si nerobila prvú takúto peknú tortičku budem rada keď budeš pridávať aj ďalšie Tvoje krásne diela.
afataga
ja sice torty nemam rada, ale chvalim kreativitu a trpezlivost, vyzera ako zivy :-), keby som dostala taku tortu, co na mna kuka, asi by mi bolo velmi luto do nej zakrojit
3sandra3
krásny,,, nebolo vám ľúto ho krájať? Ale veď na to bol vytvorený... :-)
izabella929
o tomto mackovi mi moja švagriná rozprávala a nijak som si ho v polohe v sede nedokázala predstaviť..až teraz vidím, aká je to fakt krása...) akoby bol z plyšu...
eviana
@Vlasta111 , prekrásna torta, klobúk dolu pred Tvojou kreativitou a trpezlivosťou, macko je naozaj ako živý, teda plyšový, ten krém naozaj robí dojem kožušinky plyšovej, máš môj veľký obdiv :)
@afataga , raz som videla tortu v tvare tehotenského bruška... to bola iná brutalita, do tej by som zasa ja nedokázala zarezať, ani zahryznúť, brrrrrrr :(
iwuska
mila torta, skoda, ze si s takou babrackou nepockala este aspon zo dva rocky, aby z toho malo aj skvrna zazitok, ktory by si malo sancu zapamatat :)
vlasta111
Ďakujem za pochvalu. Možno za rok pridám ďalší tortový úlet. Žena na materskej je nebezpečný tvor. Bola radosť ho naporciovať. Decká sa bili o uši a nos :-D
radost
@vlasta111
s takýmto spával pred 4 desaťročiami môj syn..už nie je..rozpadol sa z toľkej lásky...
spomienkovým úsmevom si mi zotrela z tváre vrásky...
:-)
danielas
Aj ja chválim a obdivujem. Prvá torta k prvému rôčiku .-) Keď sa pozriem dozadu, čo som piekla ja v tých časoch... :( Škoda, že sa nedá vrátiť....
Isto mal malý z nej veľkú radosť
hubata
Zlatučký maco, páči sa mi že je jedlý aj pre malé dieťa, ktorému takýto maco určite urobil veľkú radosť. Dám maca do KK, aj keď pochybujem že ho niekedy budem robiť: tak ako píše @danielas tiež to pre moje deti nebola bohvie aká torta.....
dorisa
...ako budú krásne vyzerať tvoje ďalšie torty, keď táto je taká krásna?!?!. Tortu som v živote nepiekla žiadnu, obdivujem ľudí, čo sa na to dajú. Malému prajem veľa zdravíčka a tebe okrem toho aj šikovné ruky.
mariamka
no neskutocna nadhera a s laskou odvedena piplava praca :) je ako zivy, teda ako ten plysovy, ktoreho aj my este mame dakde doma zasiteho :)
metallca
no toto, na to, že to je tvoja 1 torta...klobúk dole...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
belo
Je krásny! Nádherná inšpirácia!
A kam ide ten jogurt? Nikde si to nenapísala... ide do tých vajec v tom ceste? Prosím odpíš, zajtra ju pečiem na oslavu! @Vlasta111




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia