Torta majstra Martina z pečiva ala Emanuel Ridi trošku inak fotorecept
Foto: afataga
Už z názvu vyplýva odkiaľ recept pochádza, trochu inak znamená to, že v pôvodnom recepte majú byť mandle, ale keď som otvorila sáčok, ovalil Zobraziť celý popisUž z názvu vyplýva odkiaľ recept pochádza, trochu inak znamená to, že v pôvodnom recepte majú byť mandle, ale keď som otvorila sáčok, ovalil ma smrad, tak som musela použiť orechy a preto je cesto také tmavé. Suroviny som vážila a upravila na hrnčekový recept. Použiť sa dá biele aj tmavé staršie pečivo, ja som mala aj biele aj grahamové. V rozpise surovím uvádzam suroviny podľa Manuela, len som si nemohla pomôcť, pridala som asi 0,5 dl oleja, bála som, že to bude suché a dobre som urobila.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g suché |
|
1 l |
|
200 ml |
|
300 ml |
|
400 ml sekané |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
ja som nedala |
|
čerstvý |
|
na vymastenie pekáča |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Do misy som nalámala pečivo a zaliala zohriatym mliekom, keď sa napilo, trochu som ho vymačkala, hmota vyzerá pomerne nevábne :-)
-
2
Na tanier som si nachystala orechy zbité v sáčku a kand. ovocie, použila som citronóvú kôru, brusnice a hrozienka
-
3
Do masy som pridala cukor (dala som trochu menej) a vajcia, pomiešala
-
4
Pridala som ovocie, orechy, škoricu asi 2 čl a asi 2 PL nastrúhaného zázvoru, už to vyzerá trošku lepšie :-)
-
5
Premiešala som a pridala trochu oleja, dala do pekáča s papierom na pečenie, alebo sa môže forma vymazať maslom a tak piecť, ideme do rúry a zas to nevyzerá bohvieako :-), malo by sa piecť na 150° 50 min. ale mala som to polosurové, tak som pridala na 180°a piekla ešte 25 min. Po vybratí z formy sa torta trochu rozdrapila, aspoň rýchlejšie vychladla :-)
-
6
Hotové by sa malo posypať práškovým cukrom, ale nebolo treba, koláčik nevyzerá na výstavu, ale je výborný, málo pracny a šťavnatý
A teraz neviem či z Martina, alebo z Ridi. Prosím súradnice.