Torta majstra Martina z pečiva ala Emanuel Ridi trošku inak fotorecept

afataga - fotkaafataga, 3. júna 2012
Torta majstra Martina z pečiva ala Emanuel Ridi trošku inak (fotorecept)
Foto: afataga

Už z názvu vyplýva odkiaľ recept pochádza, trochu inak znamená to, že v pôvodnom recepte majú byť mandle, ale keď som otvorila sáčok, ovalil Zobraziť celý popisUž z názvu vyplýva odkiaľ recept pochádza, trochu inak znamená to, že v pôvodnom recepte majú byť mandle, ale keď som otvorila sáčok, ovalil ma smrad, tak som musela použiť orechy a preto je cesto také tmavé. Suroviny som vážila a upravila na hrnčekový recept. Použiť sa dá biele aj tmavé staršie pečivo, ja som mala aj biele aj grahamové. V rozpise surovím uvádzam suroviny podľa Manuela, len som si nemohla pomôcť, pridala som asi 0,5 dl oleja, bála som, že to bude suché a dobre som urobila.

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g suché
1 l
200 ml
300 ml
400 ml sekané
2 ks
 podľa chuti
  ja som nedala
 čerstvý
 na vymastenie pekáča
  na posypanie




Postup

  1. 1

    Do misy som nalámala pečivo a zaliala zohriatym mliekom, keď sa napilo, trochu som ho vymačkala, hmota vyzerá pomerne nevábne :-)

    Torta majstra Martina z pečiva ala Emanuel Ridi trošku inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na tanier som si nachystala orechy zbité v sáčku a kand. ovocie, použila som citronóvú kôru, brusnice a hrozienka

    Torta majstra Martina z pečiva ala Emanuel Ridi trošku inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do masy som pridala cukor (dala som trochu menej) a vajcia, pomiešala

    Torta majstra Martina z pečiva ala Emanuel Ridi trošku inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som ovocie, orechy, škoricu asi 2 čl a asi 2 PL nastrúhaného zázvoru, už to vyzerá trošku lepšie :-)

    Torta majstra Martina z pečiva ala Emanuel Ridi trošku inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Premiešala som a pridala trochu oleja, dala do pekáča s papierom na pečenie, alebo sa môže forma vymazať maslom a tak piecť, ideme do rúry a zas to nevyzerá bohvieako :-), malo by sa piecť na 150° 50 min. ale mala som to polosurové, tak som pridala na 180°a piekla ešte 25 min. Po vybratí z formy sa torta trochu rozdrapila, aspoň rýchlejšie vychladla :-)

    Torta majstra Martina z pečiva ala Emanuel Ridi trošku inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové by sa malo posypať práškovým cukrom, ale nebolo treba, koláčik nevyzerá na výstavu, ale je výborný, málo pracny a šťavnatý

    Torta majstra Martina z pečiva ala Emanuel Ridi trošku inak (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
@letisia nie je, dala som len 150 ml cukru a uz som necukrovala navrchu, je taky akurat, je tiez nemam rada moc presladene kolace
margaretka28
Dnes mám celý deň na niečo chuť,ale neviem čo by to malo byť,ale ako tak pozerám na tvoj recept......už asi viem!Musím už konečne urobiť niečo aj pre seba,torta a kroi assanty boli pre deti,ja nemám rada nutelu,lebo mi je odporne sladká a z torty som si dala kúsok,ale stále to nebolo ono,ale toto tvoje je to čo by som si dala.:-))))
afataga
@margaretka28 ty si presne ako ja, torty nemam rada, ale obdivujem trpezlivost ako sa s tym niekto vyhra, aj ty, a aj tak sa to za chvilu zje, ja mam rada taketo kolaciky, babovky a pod. a tiez s tvarohom a smotanou, vyskusaj z polovice ak chces
irenaw
zaujímavé, páči sa mi zloženie aj výsledok
an3da
Mohli by sa možno z toho robiť muffiny alebo guľkať také guľočky?
bonpari
Otvorila som recept, pozeram na hlavnu fotku, ze jaaaj vidim tam pecianku, cibulu, to bude nieco naslano, tak nic. No tesne predtym ako som to zatvorila som si vsimla bajocko suroviny a to ma donutilo sa k tomu vratit :) Niekedy, ked sa mi nebude chciet vypekat a zostane vela peciva vyskusam.
angast
V úvode máš napísané , že už z názvu vyplýva odkiaľ recept pochádza.
A teraz neviem či z Martina, alebo z Ridi. Prosím súradnice.
aalix
pečivo = rožky, bagetky, či aj chlebík?
afataga
@aalix neviem, ci aj chlieb, mozno z bieleho bez korky, neskusala som, Manuel to robil z niecoho ako nas biely sendvic, ja z bielych rozkov, viac ti neviem poradit, asi len vyskusat :-)