Tokáň z hovädzích líčok

Ladislav Dibala
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 24. apríla 2012
Tokáň z hovädzích líčok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
2 PL
300 g
300 ml




Postup

  1. 1

    Hovädzie líčka očistíme a pokrájame na kocky. Nakrájanú cibuľu opražíme na masti do zlatista. Pridáme mäso a spolu opražíme. Pridáme paradajkový pretlak a necháme orestovať. Podlejeme červeným vínom a necháme odpariť.

  2. 2

    Podlievame hovädzím vývarom alebo vodou a dusíme do mäkka pod pokrievkou. Pridáme cesnak, korenie, rascu, čili a soľ. Nakoniec pridáme majorán a necháme prejsť varom. Podávame s domácim chlebom alebo tarhoňou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Hovädzie líčka tu dávno neboli, ale nás dráždite, viete, že ich len tak ľahko nezoženieme.....ale dobre to papanie vypadá.
vcelka
Nuž ľahko nezoženieme ani držky alebo kačaciu pečeň... Dnes ľahko nezoženiem ani naozaj dob rý kivalitný chlieb :-)
karolka
Z celej duše s tebou, vcelka, súhlasím. Musela som prestať jesť chlieb.
Ale ten tokáň môže byť naozaj dobrý, aspoň v mysli.
evanaaa
@vcelka , neviem, kde bývaš, ale ak by som mala chuť na držky, dostanem ich vo väčšine marketov a u mäsiarov, len ja ich kupujem v akcii, a ani s kačacími pečienkami nie je problém. Nedá sa porovnávať s líčkami, či už hovädzími alebo bravčovými, tie sa ozaj len tak nezoženú.
evanaaa
Včera sm dokonca u nás videla mozočok u mäsiara, tiež nedostatkový tovar.
lienka23
Mnam, lahodne jedlo! Prave sme ho dovarili a cast je uz aj schuti zjedena. Vynikajuce papanie!!! Dakujeme za dobry receptik. Cela rodinka si pochutila!