Tokáň z hovädzích líčok
Ladislav Dibala
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 24. apríla 2012
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 24. apríla 2012

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Hovädzie líčka očistíme a pokrájame na kocky. Nakrájanú cibuľu opražíme na masti do zlatista. Pridáme mäso a spolu opražíme. Pridáme paradajkový pretlak a necháme orestovať. Podlejeme červeným vínom a necháme odpariť.
- 2
Podlievame hovädzím vývarom alebo vodou a dusíme do mäkka pod pokrievkou. Pridáme cesnak, korenie, rascu, čili a soľ. Nakoniec pridáme majorán a necháme prejsť varom. Podávame s domácim chlebom alebo tarhoňou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale ten tokáň môže byť naozaj dobrý, aspoň v mysli.