Tofu na hubách

Autor receptu: viva

Jedlo vhodné na "zeleninový deň" v rámci stravovania podľa zásad oddelenej stravy.

4
porcie
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sušené huby zalejeme horúcou vodou (asi 2,5dl) a necháme napučať asi 1 hodinu.
  2. Tofu nakrájame na kocočky. Na olivovom oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme napučané huby aj s vodou, tofu, mleté čierne korenie,mletú červenú papriku,rascu a soľ. Spolu podusíme. Do šálky si zarobíme sójové mlieko, rozmiešame v ňom hladkú múku a vlejeme do omáčky, čím ju zjemníme a zahustíme. Dochutíme vegetou. Povaríme asi 10-15 minút.
  3. Ako prílohu podávame dusenú ryžu a šalát - napríklad ľadový, ktorý namočíme do klasického vychladnutého nálevu (varíme vodu,ocot,soľ a namiesto cukru umelé sladidlo).