Tlačenkový šalát

Tlačenkový šalát podľa ČSN (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Tento šalát som robil už dávnejšie, našťastie sa mi zachovalo pár fotiek, tak som sa rozhodol s Vami o recept podeliť.* Základom je kúpiť dobrú domácu tlačenku, ja kupujem od farmárov a som s ňou veľmi spokojný. Odkaz na recept paprikového šalátu, ktorý tam ide tiež, uvádzam v postupe. Týmto pozdravujem kamarátov @kvakac a @kuko95, ktorým tento recept venujem :-)

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Tlačenku nakrájame na malé kocky a zmiešame s posekaným paprikovým šalátom. Recept naň uvádzam pri svojom recepte na feferónový šalát, kde ide tento paprikový tiež. Tu je link: https://varecha.pravda.sk/recepty/feferonovy-salat/57055-recept.html
  2. Pridáme nadrobno nakájanú cibuľu, rezance kapie, horčicu, olej, ocot, worchester, soľ, korenie a premiešame. Dáme vychladiť aspoň na 2 hodiny.
  3. Na záver uvádzam pôvodný recept z knihy receptúr kde je rozpis na 10 kg šalátu. My si však upravíme gramáže surovín podľa váhy našej tlačenky.