Opekané zemiaky
	        Tirolské zemiaky (fotorecept)
	        Autor receptu: eruska25
	         
	        
	        Naozaj fantastické zemiaky. Slaninka, cibuľa, cesnak - všetko tam je. K tomu volské oko a kačacie prsia - proste ako v najlepšej reštaurácii.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Vychladnuté očistíme a nakrájame na kolieska. Na veľkej panvici zohrejeme masť alebo olej.  Pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a prelisovaný cesnak, restujeme. Ja som prilievala aj kačaciu masť, ktorá sa postupne uvoľňovala pri opekaní kačacích pŕs. Občas zemiaky pootáčame, aby sa opiekli z každej strany. Na druhej panvici roztopíme slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a porestujeme.
 - Cibuľovú zmes pridáme k zemiakom, premiešame a spolu ešte orestujeme.
 - Na tanieri zemiaky posypeme nasekanou pažítkou a pridáme volské oko s tekutým žĺtkom. Dobrú chuť!