Opekané zemiaky
Tirolské zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Naozaj fantastické zemiaky. Slaninka, cibuľa, cesnak - všetko tam je. K tomu volské oko a kačacie prsia - proste ako v najlepšej reštaurácii.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Vychladnuté očistíme a nakrájame na kolieska. Na veľkej panvici zohrejeme masť alebo olej. Pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a prelisovaný cesnak, restujeme. Ja som prilievala aj kačaciu masť, ktorá sa postupne uvoľňovala pri opekaní kačacích pŕs. Občas zemiaky pootáčame, aby sa opiekli z každej strany. Na druhej panvici roztopíme slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a porestujeme.
- Cibuľovú zmes pridáme k zemiakom, premiešame a spolu ešte orestujeme.
- Na tanieri zemiaky posypeme nasekanou pažítkou a pridáme volské oko s tekutým žĺtkom. Dobrú chuť!