Opekané zemiaky

Tirolské zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Naozaj fantastické zemiaky. Slaninka, cibuľa, cesnak - všetko tam je. K tomu volské oko a kačacie prsia - proste ako v najlepšej reštaurácii.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Vychladnuté očistíme a nakrájame na kolieska. Na veľkej panvici zohrejeme masť alebo olej. Pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a prelisovaný cesnak, restujeme. Ja som prilievala aj kačaciu masť, ktorá sa postupne uvoľňovala pri opekaní kačacích pŕs. Občas zemiaky pootáčame, aby sa opiekli z každej strany. Na druhej panvici roztopíme slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a porestujeme.
  2. Cibuľovú zmes pridáme k zemiakom, premiešame a spolu ešte orestujeme.
  3. Na tanieri zemiaky posypeme nasekanou pažítkou a pridáme volské oko s tekutým žĺtkom. Dobrú chuť!