Tirolská polievka so slaninovými knedličkami

julica - fotkajulica, 24. júna 2013 22:00
Ďalšie recepty »
Tirolská polievka so slaninovými knedličkamiFoto: julica

Prší a prší, navyše dlhé obdobie samostravovania si vypýtalo daň - polievku chcem hneď a zaraz! No a keďže som v Belgicku, zaspomínala som si na niečo našskejšie, konkrétne rakúsko- nemecké knedle, teda tirolskú či bavorskú Speckknödel-Suppe...

60 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Postavíme si na vývar, každý či každá má svoj postup, ja som dala do hrnca variť kuracie krídla a koreniny, po čase som pridala očistenú zeleninu (keďže petržlenový koreň neviem zohnať, dala som vyvariť aspoň "fúzy", teda stopky z petržlenovej vňate).

  2. 2

    Vývar sa varí, zatiaľ na panvici trochu opražime slaninu, pridáme pokrájanú stredne veľkú cibuľu. V mise vyšľaháme vajcia so soľou, mliekom (alergici s vodou), muškátovým orieškom, primelieme čierne korenie a pridáme pokrájanú petrželku.

    Tirolská polievka so slaninovými knedličkami - obrázok 2
  3. 3

    K tekutej zmesi pridáme na kocky pokrájanú bagetu a opraženú slaninovo-cibuľkovú zmes. Opatrne zamiešame, lebo kocky bagiet chceme verejne priznať. Prisypeme múku, ja som postupovala odhadom, dala som asi dve lyžice hladkej a dve lyžice hrubej semolinovej múky (polohrubú tu nedostať).

    Tirolská polievka so slaninovými knedličkami - obrázok 3
  4. 4

    Necháme postáť tak 30 minút a vlhkými rukami formujeme knedličky vo veľkosti tenisovej loptičky. Ide to raz-dva. Knedle dáme variť do pripraveného vývaru, po asi 12 minútach sú hotové a my si môžeme naložiť.

    Tirolská polievka so slaninovými knedličkami - obrázok 4
  5. 5

    Knedličky sú výborné aj samostatné, môžu sa servírovať s rôznymi omáčkami, napríklad chrenovou, kôprovou či len tak, samostatne (na raňajky ako ja :) ). Želám vám dobrú chuť.

    Tirolská polievka so slaninovými knedličkami - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist