Tiramisu
Tiramisu
Autor receptu: lunter
Tofu tiramisu s orientálnym nádychom* – ľahučký dezert, kde sa jemný krém z tofu a kokosovej šľahačky spája s voňavou kávou,
škoricou, kardamómom a zázvorom. Každé sústo je svieže, krémové a pritom ľahšie než klasika – ideálne pre tých, čo chcú
potešiť chuťové poháriky bez kompromisov.
8-12 porcií |
20 (+ tuhnutie) minút príprava |
Postup
- Rozmixujeme Lunter Creme de Tofu, javorový sirup, semienka z vanilkového struku a kukuričný škrob dohladka.
- Opatrne primiešame šľahačku z kokosového mlieka a dáme do chladničky.
- Pripravíme si kávu a zmiešame ju s mletou škoricou, kardamómom a zázvorom. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- Potom každý kúsok sušienky rýchlo namočíme do kávovej zmesi a namočené sušienky ukladáme na dno nádoby.
- Na sušienky rovnomerne natrieme polovicu tofu krému.
- Opakujeme s ďalšou vrstvou namočených sušienok a krému.
- Vrchnú vrstvu posypeme kakaom v prášku a nastrúhanou horkou čokoládou.
- Zakryjeme a necháme odpočívať v chladničke minimálne 4 hodiny, aby krém stuhol.