Tiramisu

Tiramisu

Autor receptu: lunter

Tofu tiramisu s orientálnym nádychom* – ľahučký dezert, kde sa jemný krém z tofu a kokosovej šľahačky spája s voňavou kávou, škoricou, kardamómom a zázvorom. Každé sústo je svieže, krémové a pritom ľahšie než klasika – ideálne pre tých, čo chcú potešiť chuťové poháriky bez kompromisov.

8-12
porcií
20 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rozmixujeme Lunter Creme de Tofu, javorový sirup, semienka z vanilkového struku a kukuričný škrob dohladka.
  2. Opatrne primiešame šľahačku z kokosového mlieka a dáme do chladničky.
  3. Pripravíme si kávu a zmiešame ju s mletou škoricou, kardamómom a zázvorom. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  4. Potom každý kúsok sušienky rýchlo namočíme do kávovej zmesi a namočené sušienky ukladáme na dno nádoby.
  5. Na sušienky rovnomerne natrieme polovicu tofu krému.
  6. Opakujeme s ďalšou vrstvou namočených sušienok a krému.
  7. Vrchnú vrstvu posypeme kakaom v prášku a nastrúhanou horkou čokoládou.
  8. Zakryjeme a necháme odpočívať v chladničke minimálne 4 hodiny, aby krém stuhol.