Kuracie karí

Thajské červené karí

Autor receptu: saymona

Jednoduchý a rýchly recept na vynikajúce curry ako ho robím ja.

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na pásiky, osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na sezamovom oleji.
  2. Keď je mäso opečené, vyberieme ho. Na troche sezamového oleja opražíme zeleninu nakrájanú (okrem hrášku) na pásiky. Keď je opražená, vyberieme ju.
  3. Na tú istú panvicu dáme trošku oleja a pridáme karí pastu, za stáleho miešania ju opekáme tak 2 minútky a pridáme kokosové mlieko. Do omáčky vrátime kuracie prsia a zeleninu a pridáme med. Povaríme ďalších 5 minút. Ja zvyknem trošku zahustiť kukuričným škrobom. každý kto ako má rád, ja mám radšej hustejšie. Dochutíme.
  4. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.