Kuracie karí
Thajské červené karí
Autor receptu: saymona
Jednoduchý a rýchly recept na vynikajúce curry ako ho robím ja.
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na pásiky, osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na sezamovom oleji.
- Keď je mäso opečené, vyberieme ho. Na troche sezamového oleja opražíme zeleninu nakrájanú (okrem hrášku) na pásiky. Keď je opražená, vyberieme ju.
- Na tú istú panvicu dáme trošku oleja a pridáme karí pastu, za stáleho miešania ju opekáme tak 2 minútky a pridáme kokosové mlieko. Do omáčky vrátime kuracie prsia a zeleninu a pridáme med. Povaríme ďalších 5 minút. Ja zvyknem trošku zahustiť kukuričným škrobom. každý kto ako má rád, ja mám radšej hustejšie. Dochutíme.
- Podávame s ryžou. Dobrú chuť.