Terchovská hrudková polievka s údeným kolenom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Do hrnca dáme vyškvariť slaninu, ktorú pokrájame na kocky. Po vyškvarení pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme, a nakoniec pridáme očistené a na menšie kusy rozkrájané zemiaky a údené koleno.
- Všetko spolu zalejeme vodou alebo vývarom a do pripravenej polievky vložíme koreniny, najlepšie v čajovom sitku. Polievku privedieme do varu a varíme na miernom ohni, kým sa zemiaky nezačnú rozpadávať.
- Keď sú zemiaky hotové, vyberieme koleno, oberieme mäso od kosti a pokrájame ho na menšie kusy. Vyberieme sitko s koreninami, polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a dochutíme soľou. Polievku podávame s kúskami údeného a posypeme nadrobeným hrudkovým syrom.
|