Terchovská hrudková polievka s údeným kolenom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme vyškvariť slaninu, ktorú pokrájame na kocky. Po vyškvarení pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme, a nakoniec pridáme očistené a na menšie kusy rozkrájané zemiaky a údené koleno.
  2. Všetko spolu zalejeme vodou alebo vývarom a do pripravenej polievky vložíme koreniny, najlepšie v čajovom sitku. Polievku privedieme do varu a varíme na miernom ohni, kým sa zemiaky nezačnú rozpadávať.
  3. Keď sú zemiaky hotové, vyberieme koleno, oberieme mäso od kosti a pokrájame ho na menšie kusy. Vyberieme sitko s koreninami, polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a dochutíme soľou. Polievku podávame s kúskami údeného a posypeme nadrobeným hrudkovým syrom.