Teplý šalát z mungo fazuliek (fotorecept)
Autor receptu: methi
Inspiroval ma recept od Jarka Zideka.
Postup
- Mungo fazulky, ktore chceme mat naklicene namocime na noc do vody. Potom preplachneme, rozhrnieme v jednej vrstve na mokru cistu handru a druhou mokrou (lahsou) handrou ich prikryjeme. Vrchna ma byt preto lahsia (tensia), aby fazulky mohli "dychat" a netuchli. Nechavam fazulky klicit asi dva dni.
- Rimsku rascu a koriandrove semienka si pomelieme (je lepsie kupovat korenia vcelku, pomlete stracaju svoju chut a aromu).
- V hrnci zohrejeme ghee. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme do sklovata. Potom pridame nastruhany zazvor a nakrajany cesnak a nechame cesnak rozvonat.
- Pridame pomletu rascu a koriander a premiesame. Dalej pridame kasmirske chilli korenie a kurkumu a premiesame.
- Pridame mungo fazulky (ktore sme si na noc namocili a rano preplachli a scedili). Premiesame a pridame nadrobno nakrajane paradajky. Vsetko zalejeme vodou, ktoru privedieme do varu a zakryte na miernom ohni varime 30 minut. Ak by sa nam voda rychlo odparila po troskach mozeme pridat, ale vo vyslednom jedle vela stavy nie je.
- Ked su fazulky makke, osolime ich, hrniec odstavime z ohna, pridame naklicene mungo a koriandrovu vnat. Premiesame a mozeme podavat ako teply salat alebo s plackami Paratha.
- Inspiracia: http://www.nebickovpapulke.sk/recept/mungo-fazulky-s-bravcovou-panenkou-a-lahkym-cibulovym-salatom