Teplý šalát z mungo fazuliek (fotorecept)

Autor receptu: methi

Inspiroval ma recept od Jarka Zideka.

Postup

  1. Mungo fazulky, ktore chceme mat naklicene namocime na noc do vody. Potom preplachneme, rozhrnieme v jednej vrstve na mokru cistu handru a druhou mokrou (lahsou) handrou ich prikryjeme. Vrchna ma byt preto lahsia (tensia), aby fazulky mohli "dychat" a netuchli. Nechavam fazulky klicit asi dva dni.
  2. Rimsku rascu a koriandrove semienka si pomelieme (je lepsie kupovat korenia vcelku, pomlete stracaju svoju chut a aromu).
  3. V hrnci zohrejeme ghee. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme do sklovata. Potom pridame nastruhany zazvor a nakrajany cesnak a nechame cesnak rozvonat.
  4. Pridame pomletu rascu a koriander a premiesame. Dalej pridame kasmirske chilli korenie a kurkumu a premiesame.
  5. Pridame mungo fazulky (ktore sme si na noc namocili a rano preplachli a scedili). Premiesame a pridame nadrobno nakrajane paradajky. Vsetko zalejeme vodou, ktoru privedieme do varu a zakryte na miernom ohni varime 30 minut. Ak by sa nam voda rychlo odparila po troskach mozeme pridat, ale vo vyslednom jedle vela stavy nie je.
  6. Ked su fazulky makke, osolime ich, hrniec odstavime z ohna, pridame naklicene mungo a koriandrovu vnat. Premiesame a mozeme podavat ako teply salat alebo s plackami Paratha.
  7. Inspiracia: http://www.nebickovpapulke.sk/recept/mungo-fazulky-s-bravcovou-panenkou-a-lahkym-cibulovym-salatom