..ak máte aj iné čerstvé vnútornosti pripravte si studené predjedlo
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pľúca dáme variť do studenej osolenej vody pridáme zeleninu, korenia a na slabom ohni varíme asi 2 hodiny, (keď voda zovrie môžete túto vyliať pľúca opláchnuť a dať opäť variť do studenej vody, v tomto prípade zeleninu a korenia pridáme až na druhý krát).
- 2
V polovici varenia pridáme šošovicu a všetko uvaríme domäkka. Keď je jedlo uvarené, pomocou sitka zbavíme šošovicu tekutiny, pľúca nakrájame natenko a ozdobíme šípkami a lekvárom. Podávame teplé alebo studené.
- 3
Vývar nevyhadzujeme, buď ho rozmixujeme s časťou šošovice na krémovú polievku alebo si ho odložíme na podlievanie iného jedla pri dusení alebo pečení.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Tejto "papaničke" pán zubný doktor Ševčík z Kramárov hovoril cigánske žrádlo.Takže sa ti ani nečudujem. My bratislaváci tomu hovoríme pajšel a ani keď idem na bitúnok kupovať mojim psom papanie, tak im to nekupujem. Tým ťa nechcem dehonestovať, podľa gustu žiaden dišputát, ale toto nie.Sorry za poznámku. Ak by som sa ti neospravedlnill, tak by už kopa pokryteckých, akože serióznych dám intervenovala u administrátora zrušenie môjho príspevku.
keď som mal menej rokov niektoré jedla som naozaj nemal rád, dnes je to iné sú veci ktoré mi nechýbajú a ani po nich netúžim napriek tomu že mi prechádzajú rukami
Mám v rezerve zopár jedál a spôsobov prípravy z lokálnych surovín (slovensko), neskôr to sem zavesím
aplikujú najčastejšie do pečeňových pomazánok,jaterníc a paštét.
Ci si aj tu aj tam pod inou prezyvkou? :) Vyzera to divoko, ale chutit moze dobre.