Teľacie pľúca na šošovici
Autor receptu: eraserhead
..ak máte aj iné čerstvé vnútornosti pripravte si studené predjedlo
2 porcie |
5 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Pľúca dáme variť do studenej osolenej vody pridáme zeleninu, korenia a na slabom ohni varíme asi 2 hodiny, (keď voda zovrie môžete túto vyliať pľúca opláchnuť a dať opäť variť do studenej vody, v tomto prípade zeleninu a korenia pridáme až na druhý krát).
- V polovici varenia pridáme šošovicu a všetko uvaríme domäkka. Keď je jedlo uvarené, pomocou sitka zbavíme šošovicu tekutiny, pľúca nakrájame natenko a ozdobíme šípkami a lekvárom. Podávame teplé alebo studené.
- Vývar nevyhadzujeme, buď ho rozmixujeme s časťou šošovice na krémovú polievku alebo si ho odložíme na podlievanie iného jedla pri dusení alebo pečení.