Teľacia sviečkovica na strapačkách

Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 1. apríla 2012
Teľacia sviečkovica na strapačkách
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Steak:
300 g
20 g
20 ml
Strapačky:
20 g
70 g
20 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Strapačky: Udusenú kapustu na masti zmiešame s cibuľkou a slaninkou, do ktorej sme pridali rascu a ochutili soľou a korením. Zmiešame s vopred pripravenými haluškami.

  2. 2

    Steak: Teľaciu sviečkovicu ochutíme koreninami, potrieme brandy a posypeme tymianom. Necháme v chlade stáť najmenej 20 minút. Na rozpálenom ohni mäso grilujeme po oboch stranách.

Diskusia k receptu

rea1
ja viem, ze pan Filo je kuchar roka 2011 ale aj tak sa mi tento recept nepozdava. Vyraznu chut strapaciek s cibulou a slaninou pomiesat s jemnou chutou krehkej telacej svieckovice, ktora je navyse ochutena brandy a tymianom mne osobne pripada čudné. kazde zvlast je vybornym samostatnym jedlom uplne inej a sebe vlastnej chuti a vone, tak preco ich miesat dohromady? no zabite ma, ale aj tak sa mi tento recept nepaci.
marianne69
@rea1 :-DDD mas moje simfonie,tiez si myslim,ze ta kombinacia je prekombinovana,ale nejedli sme,nevieme,mozno by sme sa olizovali...
evanaaa
Ani mne sa to príliš nezdá, drahé teľacie mať, urobím niečo iné a tie strapačky si dám zvlášť. Aby vynikli obe chute, ale zvlášť. Toto mi pripadá ako stretnutie chudáka s boháčom, aj keď to nemusí byť zlé, neviem si to stretnutie predstaviť a jedla by som každé zvlášť.
rea1
@marianne , @evanaaa , som rada, ze nie som so svojim nazorom sama. :-) mam totiz pocit, ze pri dobrych strapackach, kyslastych od kapusty, s prichutou oprazenej cibule a udenou chutou slaniny (mnam) by to jemne maso zaniklo. tymian mi k tomu nepasuje vobec a brandy - snad ako digestiv. :-)) proste mi tie chute vobec nejdu k sebe. a odvarenych rokov mam habadej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia