Tekvicový prívarok s pečenou klobásou a žemľovou knedľou
Foto: olinecka
Taketo dobroty varim veľmi rada.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 - 2 kg |
|
na dusenie |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
|
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
podľa potreby |
|
1 kg (špekačiky) |
|
podľa potreby alebo olej |
|
|
|
Žemľova knedľa: | |
7-8 ks alebo rožky |
|
2 hrnčeky |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
2-3 ks |
|
na dochutenie |
|
|
|
|
|
Ešte potrebujeme: | |
|
|
|
Postup
-
1
Pripravime si najprv knedľu.Rožky alebo žemle nakrajame na kocky pridame muku ,krupicu ,mlieko, žltka soľ podľa chutí nakrajanu pažitku a petržlenovu vňať z bielkov urobime tuhy sneh,ktory vmiešame do celej masy všetko dobre premiešame.Zmes musi byť vlačna môžme pridať viac mlieka podľa uvaženia.Všetko dame do mikrotenoveho sačka a zrolujeme boky previažeme niťou ,cvernou.Vložime do vricej vody a varime 35-40minut.Pokrievku počas varenia neodkryvame.Uvarenu vyberieme z hrnca.
- 2
Tekvicu si okrajeme a očistime od semiačok nadrobno nastruhame.Maslo roztopime pridame tekvicu ,soľ a nadrobno nakrajany kôpor,dusíme asi 20 minut.Zahustime smotanou v ktorej sme rozhabarkovali hladku muku asi 2 PL prelejeme cez sitko ,aby sme nemali hrčky z muky.Dochutime cukrom a octom.
- 3
Klobasy pozakravame a dame do misy v ktorej sme roztopili masť,opečieme zo všetkych stran a nakoniec posypeme zľahka červenou mletou paprikou,aby sa nespalili.Prajem všetkym dobru chuť.Namiesto klobasok môže byť pečeny plneny bôčik.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu